İYİ : Yumuşak EQ Power plug-in hibrit güç aktarma organı GLC'nin sessiz kabinini daha da lüks hissettiriyor. GLC350e, önemli ölçüde daha fazla torka

sahiptir; bu da geçen ve seyirde daha güvenli ve zahmetsiz hissettirir.

KÖTÜ : PHEV, 2,5 saatlik şarj başına yalnızca 10 mil elektrik menzili sunar ve bunun ötesinde bir verimlilik artışı sunmaz. Pil takımı birkaç fit küp depolama alanına mal olur. COMAND bilgi-eğlence sistemi bir güncelleme çalışmasına rağmen modası geçmiş ve kafa karıştırıcıdır.

ALT ÇİZGİ : Her ne kadar 2019 Mercedes-Benz GLC350e EQ Power'dan hoşlanacak çok şey olmasına rağmen, plug-in hibrid, hibrid olmayan versiyona göre maliyet ve karmaşıklığın ötesine geçmez.

Lede'yi gömmeyelim: Benz'in kompakt plug-hibrid SUV'si, 2019 Mercedes-Benz GLC350e 4Matic EQ Gücü, küçük sınıfında ilk tercihim olmazdı.

2019 GLC'nin COMAND kabin teknolojisi, Benz'in kendi dizisinde bile kafa karıştırıcı, tutarsız ve modası geçmiş. Test haftası boyunca, ayrıca SUV'un ekstra maliyet ve karmaşıklığın ötesinde genel çekiciliğine pek fazla katkı yapmayan bir verimlilik yarı basamağı gibi hissettiren 350'nin EQ Power plug-in hibrit güç aktarım sistemi tarafından da hayal kırıklığına uğradım.

Doğru, kompakt GLC platformunun gerçekten iyi kemikleri var - rahat, sessiz ve güzel bir şekilde lüks hissediyor - ancak detaylar GLC350e'nin güçlü rekabet konusundaki tavsiyeme mal olacak kadar tarihli olduğunu düşünüyor.

 

mercedes 1

 

EQ Power eklenti hibrid
GLC360e'in geçmeli hibrit güç aktarma organı, 2.0 litrelik, turboşarjlı benzinli motoru 85 kilovatlık bir elektrik motoruyla birleştiriyor. Birlikte, çok saygın bir 315 beygir gücü ve 413 pound-ayak tork, 26 midilli ve standart GLC300'e göre daha güçlü bir 140 pound-ayak üretiyorlar.

Elektrik motorunun gücü, arka kapağın altına monte edilmiş, büyük paketi yerleştirmek için hafifçe yukarı kaldırılmış 8.7-kWh lityum-iyon batarya ile sağlanır. GLC350e sürücüleri arka koltukların arkasında yaklaşık 5 metre küp kargo kapasitesi kaybediyor, ancak pil tam olarak şarj edildiğinde EPA tarafından tahmin edilen 10 mil tam elektrik menzili kazanıyor. Seviye 2 şarj istasyonunda şarj işlemi yaklaşık 2,5 saat sürer; 110 voltluk bir prize ev takmak, iki kattan biraz daha uzun sürüyor. GLC350e'nin şarj portu, garip ve güvencesiz bir konum olan arka tamponun yolcu köşesinde gizlidir. Limanın küçük bir arkadan çarpışmada kolayca hasar görebileceği ve basit çamurluk bükücüler için gerekli olandan daha pahalı hale geldiği anlaşılıyor.

Bu güç kaynağı ve standart 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi arasında, tek seçenekli yedi vitesli bir otomatik şanzıman vites değişimlerini gerçekleştirir. Bu, hibrit olmayan 9G-Tronic şanzımandan iki daha az ileri vites, bu ekstra torkla başa çıkmak için gereken bir değişiklik. Çok fazla torkla elektrik yardımı ile, şanzımanın kısa vites değiştirme eğilimi ve vites küçültme tereddütleri çok fazla bir engel değildi. Genel olarak, GLC350e, hibrit olmayandan çok daha yumuşak ve güvenli bir şekilde hızlanır. Hem seyir sırasında hem de rölantideyken genel olarak daha sessiz, bu da PHEV'i çoğu koşulda biraz daha lüks hissettiriyor.

Düzgünlük çoğu durumda memnuniyetle karşılanmasına rağmen, vites kutusunun yavaş kayması paralel park ederken özellikle sinir bozucu bir hıçkırık olmasının sebebidir. Vites değiştirdikten sonra gazı çok hızlı uygularsam, SUV tereddüt eder ve ardından vitese girerken gürlenir. Gaza başlamadan önce bir "bir Mississippi" ya da iki vermek daha kolaydı, ancak bir alana hızlı bir şekilde kaymaya çalışırken yavaş vites değişimlerini beklemek zorunda kalmak daha az uygun. Bir duraktan hızlı bir şekilde hızlanırken, çevrimiçi olarak benzer bir tereddüt tespit ettim, ancak daha az sarsıntılı veya farkedilir.

Hayal kırıklığı yaratan ekonomi
Galon eşdeğeri başına ilk 56 kilometrede ilk elektrik aralığının ötesinde, SUV ekonomisi hibrit çalışma modunda 25 karma mpg'ye düşüyor, hibrid olmayan 24 24 mpg'den sadece 1 daha fazla. Tabii ki, ne kadar sık ​​takarsanız, ortalama veriminiz o kadar yüksek olur, ancak çalışmak için yalnızca şarj başına 10 mil ile ya sık sık takılırsınız ya da (varsa) ekonomik avantaj görmezsiniz.

GLC350e, verimliliği optimize etmesine yardımcı olmak için manşonunda birkaç numaraya sahiptir. Eco Pedal adı verilen bir özellik, sürücünün daha yumuşak ve verimli bir şekilde hızlanmasını sağlamak için gaz pedalına kuvvet geri bildirimi ekler. Gazı çok sert bir şekilde durdurun ve ayağınıza pedaldan hafif bir dokunma hissedeceksiniz. Hızınız çok yüksekse veya çok yakından takip ediyorsanız, benzer kılavuzlar hissedilebilir. Bu, çeşitli Infiniti araçlarında test ettiğim eko-pedal özelliğine benzer, ancak sürücünün ayağına geri itme yeteneği olmadan. Benz'in geri bildirimlerini daha az sinir bozucu buluyorum, ancak araç menüsünde de devre dışı bırakılabilir.

Adaptif cruise control sistemi, eğer varsa, hibridin rejeneratif fren sistemini etkilemek için ileriye dönük radarını da kullanabilir, SUV yavaş hareket eden trafiğe yaklaşırken, frenlerden ziyade rejene girer. Navigasyon sistemi, yoldaki tepeler ve yaklaşan virajlardaki performansı optimize etmek için rejeneratif fren ve şanzıman vites programlarının davranışını da etkileyebilir.

Bununla birlikte, hibrit hibrid sistemi destekleyen teknolojilerde bile, testlerim sırasında sadece sportif sürüş ve otoyol kilometreleri içerdiği için ortalama 25.2 mpg ortalaması aldım. Daha şehirlerarası miller ve daha sık ücretlendirme, hafta ortalamamın ortalamasına yardımcı olmuş olabilir, ancak GLC'nin 25 mil gidip gelme yerimin her iki ucundan şarj etmeden 40 ila 50 mpg civarında bir yere geldiğini görmüyorum.