Adı aksi belirtilmiş olsa da, G8 ThinQ aslında geçen yılki LG G7 ThinQ'nun küçük bir donanım yenilemesi. Elbette, tekerleğin arkasında yepyeni Snapdragon 855 ve birkaç zarif (tür) yazılım ve donanım özelliği var. Fakat yeni çıkan Galaxy S10 trio ya da Huawei P30 serisi ile savaşmak için yeterli mi? Ne de olsa, hem Huawei hem de Samsung, en son bayrak gemilerinde bir tane değil en az birkaç yeni özellik tanıttı.

Görünüşe göre, LG'nin en gelişmiş özellikler listesi de kısa olanlar arasında değil. Snapdragon 855'in yanı sıra, G8'in en önemli satış noktaları

Kristal Ses OLED (piezoelektrik) ekranı, ön yüzdeki 3D ToF sensörü ve ön yüz ve avuç içi tanıma özelliği olan Hava Hareketi hareketleri.

Garip bir şekilde, bu özelliklerin gelecekteki bir G8 ThinQ alıcısının ana itici faktörü olmayacağını düşünüyoruz. Hayır, aslında, boyut ve ahizenin ergonomisi bazı müşterileri çekecek. 6.1 "ekran köşegeni tam olarak" kompakt olmasa da, rakip telefonların 6.4 inç veya 6.5 inç ekran köşegenlerini kolayca görmesine rağmen, bu kompakt bir teklif olarak göze çarpıyor. Fiyatlara bağlı olarak, G8 ThinQ iyi bir fiyat olabilir. vanilya için alternatif Samsung Galaxy S10.

  • LG G8 ThinQ özellikleri
    Gövde: 151.9 x 71.8 x 8.4 mm, 167 gram, metal yan çerçeve, Gorilla Glass 5 ön ve arkadaki Gorilla Glass 6; IP68 toz / su geçirmez ve MIL-STD-810G uyumludur.
  • Ekran: 6.1 "OLED, 1440 x 3120 piksel çözünürlük; 19.5: 9 en boy oranı; ~ 564 ppi;% 100 DCI-P3, Dolby Vision. HDR10.
  • Yonga seti: Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 (7 nm): Sekiz çekirdekli (1x2.84 GHz Kryo 485 ve 3x2.42 GHz Kryo 485 ve 4x1.79 GHz Kryo 485), Adreno 640 GPU.
  • Bellek: 6GB RAM, 128GB dahili depolama, microSD yuvası desteği.
    OS: Android 9.0 Pie dayalı LG UX.
  • Arka kamera: Ana: 12 MP, f / 1.5, 27 mm, 1 / 2,6 ", 1,4 µm, OIS, Çift Piksel
  • PDAF; Ultra geniş: 16 MP, f / 1.9, 16mm, 1 / 3.1 ", 1.0µm, AF yok; Telefoto (pazara bağlı olarak): 12 MP, 52mm, f / 2.4, 1.0µm, 2x optik zoom, OIS, PDAF ; LED flaş; 1080p @ 30/60 /, 4K @ 30 / 60fps, 720p @ 240fps, HDR10 kayıt.
  • Ön kamera: 8 MP, f / 1.7, 26mm (geniş), 1 / 3.6 ", 1.22µm, AF; 1080p @ 30fps video kaydı + 3D ToF kamera.
  • Batarya: 3,500mAh, Hızlı Şarj 3.0 18W.
  • Bağlantı: Dual-SIM; LTE-A, 4-Bant taşıyıcı agregasyonu, Kat.16 / 13 (1 Gbps / 150Mbps); USB-C 3.1; Wi-Fi a / b / g / n / ac; çift ​​bantlı GPS; Bluetooth 5.0.
  • Misc: Piezoelektrik ekran (Crystal Sound OLED), kablosuz şarj, 3.5mm kulaklık jakı, Hi-Fi Quad DAC, El Kimliği, Yüz Kilidi Açma ve arkaya monte parmak izi okuyucu.

gsmarena 007

 

LG G8 ThinQ cihazının kutusunun açılması
Üniteyi, kullanım kılavuzlarını, kullanışlı bir temizlik bezini ve SIM ejektör aletini içeren orijinal ambalajında ​​aldık. Şaşırtıcı bir şekilde, pakette hiçbir kulaklık yok.

Tasarım, yapı ve 360 ​​derecelik görünüm
Tasarım, G7 ThinQ'dan bu yana geçen yıl boyunca pek değişmedi ve bu bir dereceye kadar iyi bir şey. Cihaz, hem ön hem de arka cam panelleri paketlemesine rağmen elinde sağlam bir his veriyor. Alüminyum yan çerçeve her iki cam levhayı da sorunsuz bir şekilde karşılar.

Kıvrımlı arka kısım ve hafif kavisli ön panel rahat bir tutuş sağlar. 6.1 inçlik diyagonal ekran birdenbire kendini büyük hissetmiyor ve o kadar akıllıca diyebiliriz ki, tek elle kullanım için oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz. Ekranın diğer tarafına parmağınızla ulaşmak oldukça kolaydır.

Ön taraftayken, çerçevelerin o kadar etkileyici olmadığını belirtmek zorundayız. Üst ve yan çerçeveler kalın tarafa düşerken, alttaki çene geçen yılın G7'sinden biraz daha küçük. Ancak kavisli kenarlar, yan çerçevelerin gerçekte olduğundan daha ince görünmesini sağlar. Çentik 2019 için de biraz fazla büyük ama biz sadece standart bir selfie kamerası değil, ek 3D-algılama teknolojisi olduğu için bir slayta izin verebiliriz.

Rakipler 2018'de piyasaya sürülen modellerde bile Gorilla Glass 6'ya geçerken, G8 ThinQ öndeki Gorilla Glass 5 kaplamasını koruyor ve arkadaki GG6'ya gidiyor. Bununla birlikte, genel kullanıcı çok fazla bir fark hissetmeyecek ve eğer düşürürseniz kırılacak, bu nedenle kırıcılara karşı ekstra koruma muhtemelen iyi bir fikirdir. Sonuçta, bu bir cam sandviç telefon ve kaygan.

Geleneksel olarak, LG diğer rakiplerin bilmediği bir şeye sahiptir - G8 normal IP68 toz ve su direncinin üstüne "Transit Drop" için askeri sınıf MIL-STD-810G standardına uygundur.

Bu konuyla ilgili yaptığımız araştırmalar, bu testin öncelikle, cihazın taşınması veya taşınması için olduğu gibi belirli operasyonel durumlarda düşme testi malzemelerinin tasarlandığını söyledi. Beton üzerine 4 cm'den (121 cm) 5 cm kalınlığındaki kontrplağa düşürülerek yapılır. Cihaz toplam 26 damla için altı yüzü, 12 kenarı ve sekiz köşesinden her birine düşürülür. Daha sonra görsel olarak hasar için denetlenir ve hala her düşüşten sonra çalışıp çalışmadığı belirlenir.

Bununla birlikte, üreticinin tercihine bağlı olarak, 26 damla belirli bir cihazın beş özdeş birimlerine bölünebilir.

Genel olarak, LG telefonlarının düşme direncinin artması çok önemli bir nokta çünkü uyumluluk sertifika ile aynı değil ve bağımsız bir MIL-STD-810G sertifikasyon kuruluşu olmadığından testten tam olarak emin olamıyoruz. LG telefonları için parametreler ve test sonuçları sadece uyumluluk taleplerine dayanarak yapılır.

 

gsmarena 004

 

Dayanıklılık bir yana, görünüm bir akıllı telefonun çekiciliğinin önemli bir parçası ve G8 ünitemiz de Fas Mavisi kadar çarpıcı olan büyüleyici Carmine Kırmızı rengine ulaştı. Bunu LG'ye verebiliriz - amiral gemisi G-serisindeki gradyan renkleri aynı anda gösterişli fakat zarif.

Ve G7 ThinQ gibi, G8 de kavramaya yardımcı olan ve dikey olarak yığılmış kamera modülüne gitmek yerine, kenarlara doğru hafif kavisli bir kenara sahip, yeni amiral gemisi yatay hizalamayı benimsiyor. Daha da önemlisi, kamera modülü şimdi panel ile aynı hizada. Hiç bir çarpma yok, sadece LED flaşın etrafında küçük bir girinti var.

Ve LG'nin neden G7 ile en baştan yapmadığını merak ediyorsanız, bunun nedeni G8'in biraz daha kalın olması - 8,4'e 7,9 mm. Ne de olsa G8 daha büyük bir bataryaya ev sahipliği yapıyor.

Parmak izi okuyucusu bir kez daha doğru yere yerleştirildi - kolayca ulaşılabilir. Aynı zamanda oldukça duyarlı, doğru ve hiçbir şekilde sorunlu bulamadık. Kilit açma animasyonu, onu yavaşlatan tek şeydir.

Düğme yerleşimi önceki nesildeki ile tamamen aynıdır - sağda bir güç düğmesi var - iyi yerleştirilmiş bir tane - soldaki ses düğmeleri ve özel Google Assistant anahtarı. Düğmelerin hiçbirinde yalpalama yok ve hepsi güzel ve tıknaz.

Üst kısım, ana mikrofon, 3.5mm ses girişi, USB-C konektörü ve hoparlör ızgarası tarafından doldurulurken gürültü önleyici mikrofonun bulunduğu yerdir. Bununla birlikte, SIM kart / microSD kart tepsisi yukarıdan sağa doğru hareket etmiştir.

G8 ThinQ'un tasarımında özel bir şey olmamasına rağmen, oldukça rahat ve fonksiyonel satış noktalarından biri olmalı. Elinize iyi oturuyor - tek elle yönetilmesi en kolay telefonlardan biri. Ayrıca can sıkıcı herhangi bir çıkıntılı veya keskin kenar bulamadık.

Kuşkusuz LG, çerçevelerle ve çentikle daha iyi bir iş çıkarmış olabilirdi, ancak bu zaten bu bölümde bir anlaşma olmamalıdır.

İşte cihaza çok yönlü bir bakış.

 

Parlak, hafif kavisli QHD + OLED ekran
Yeni G8 ThinQ ile LG nihayet OLED'e geçişi sağladı, böylece gerçek bir daima açık ekran işlevinden ve video izlerken bu derin siyahlardan faydalanabilirsiniz. G8 ThinQ da çözünürlükten ödün vermiyor - ekran cömert 1440 x 3120 piksel çözünürlük (~ 564 ppi) sunuyor. Tüm bu pikseller, HDR video içeriğine erişiminiz olduğu sürece% 100 DCI-P3 kapsama alanı ve HDR10 desteğini elde etmek için kullanılabilir.

Bununla birlikte, OLED'lerin IPS üzerindeki tüm profesyonellerine rağmen, bu paneli özellikle rahatsız eden bir dezavantaj var - hangi renk modunu seçerseniz seçin, beyazlar mavimsi çıkıyor. Genel renk doğruluğu da oldukça kötüdür, bu nedenle özel renk moduyla ince ayar yapmak isteyebilir veya çevredeki aydınlatmaya uygun olarak ekranın renk sıcaklığını ayarlayan Gerçek görünüm özelliğini kullanabilirsiniz. Beyazları geri kazanmada oldukça iyi çalışıyor. Kayıt için, ortalama bir dE2000 = 7,6 ölçtük. Test desenlerimizdeki hemen hemen her renk bir şekilde kapalıydı.

Yeni OLED panel, bir OLED panel için oldukça iyi olan 655 cd / m2 maksimum parlaklığa ulaştı. Tabii ki, telefon aydınlık bir ortamdayken bu seviyeye ulaşıldı ve parlaklık Otomatik olarak ayarlandı. Manuel parlaklık modunda, sürgü maksimum seviyeye getirilmişken, ekran maksimum 391 nite ulaştı.

Pil ömrü
Yeni G8 ThinQ, bataryayı geçen yıl G7 ThinQ’da 3.000 mAh’dan 3.500 mAh’a çıkardı, ama sonuçta ikisi arasındaki batarya ömrü farkı o kadar büyük değil. G8 ThinQ video oynatma testinde biraz daha iyi skor aldı ancak web tarama senaryosunda daha da kötüleşti ve bu OLED panelinden kaynaklanıyordu. 3G konuşması ve bekleme skorları oldukça iyiydi ve 79 saate dayanıklılık notu verdiler. Sonuç olarak, batarya ömrü mükemmel değil ancak kesinlikle güvenilir.