718 Boxster ve Cayman, Porsche için bir adım değişikliğini temsil etti. Küçük spor otomobillerinin ikonik altı motorlarını değiştirmek

ve turboşarjlı dört ayakları fırlatmak cesur bir hareketti. Daha önce olduğundan daha fazla güç ve daha fazla tork sunarken, aynı zamanda yakıt ekonomisini ve düşük emisyonları da arttırdı - bu da hükümetleri mutlu ediyor. Teoride "kek ve ye de" oturumu var.

718 serisi oldukça basittir: 300 beygir gücüne sahip 2.0 litrelik H4 modeline sahip temel otomobiller, S modelleri 350 beygir gücüne sahip 2.5 litrelik bir H4 modeline sahip ve GTS varyasyonları aynı 2.5 beygir gücüne sahipken, 365 beygir gücüne sahip. Herkes için bolca seçenek var değil mi?

T, temel araca S ve GTS modellerinde aldığınız oyuncak türünü verirken minik 2.0'a biraz daha vurur. T'nin belirlenmesi ("Touring" anlamına gelir), 20 inç alaşım jantlar, Sport Chrono paketi (ve onunla birlikte gelen Sport, Sport Plus ve Bireysel sürüş modları), 20 milimetre daha düşük sürüş yüksekliği, Porsche'nin torku- vektör sistemi, standart altı vitesli vites kolunda otomatik devir uyumu ve göze çarpan hale getirmek için çeşitli kozmetik tweaks.

Saflığın çıkarlarına göre Porsche, bilgi biriktirme sistemini ağırlık kazanmaya çıkarmak için uygun gördü. Ne yazık ki, ücretsiz olarak geri döndürebilirsiniz, böylece en sevdiğiniz radyo şovunu kaybetmez veya kaçırmazsınız. (ABD'li otomobiller muhtemelen 911 Carrera T'deki gibi bu bilgi-eğlence-silme seçeneğini alamayacaklar, çünkü yedek kameralar şimdi federal olarak zorunlu bir güvenlik ekipmanı parçası.) Ağırlığı daha da düşük tutmak için, Porsche'nin kapıları kayışlarla değiştirildi , bu yüzden bir yarış arabası gibi biraz hissediyor ve bir kahraman gibi hissediyorum.

2.0 litrelik motor, ana motorla aynı 300 beygir gücünü ve 280 kilometreyi koruyor, bu nedenle saatte 60 mil hıza çıkmak, altı ileri manuel ile 4.9 ve isteğe bağlı PDK çift kavramalı otomatik ile 4.7. En yüksek hız 170 mil / saat'in sadece eğlenceli tarafı. Dikkatli sürün ve karayolu üzerinde galon başına yaklaşık 27 mil görebilirsiniz. Yine de bunu yapmayacaksın, çünkü araba zorlaştırıyor.

Standart stik kullanmak bir zevktir ve sık sık kullanmak istersiniz. Kolay kavrama ile ikizlenmiş kısa atış, kendi çarkınızı seçmenin eğlenceli bir deneyim olmasını sağlar. T'nin pek çok torku var, elbette, ancak bir vites küçültme düğmesindeki devir eşleştirme gaz kelebeği bağımlılık yapabilir. Motoru şarkıda tutmaya devam edin ve bol miktarda torku kullanmak yüzünüzde büyük, aptalca bir sırıtış yaratacak.

 

porsche 718 cayman t 002

 

Bununla birlikte, 'kutusunun etrafında çalışmanız gerekecek, çünkü motoru 2.000 rpm'nin altında çalıştırıyorsanız, biraz bağırsak kullanılmaz. Burada sergilenen kötü bir turbo gecikmesi var. Gerçekten ilerlemeniz gerektiğinde kendinizi yanlış viteste bulmak turboyu uyandırmak için beklerken sinir bozucu. 718 T'yi üçüncü viteste tutmak ve arabanın 20'den 30 mil / saat hıza çıkmasını beklemek acı verici.

Sonra gürültü var. T'nin spor egzozunda bile, kulağa hoş gelmiyor: Sportif ayar sadece wars baserini yapıyor. Otoyol hızlarında uçar ve sert bastığınız zaman bu sadece hoş değil. Daha küçük kapasiteli motor, Cayman'ı yakıtta daha iyi hale getirebilir, ancak kulaklarda daha kötüdür. Eski düz altın uluma kaybederken Cayman bazı karakterlerden biri. Gürültü Boxster'da o kadar kötü değil, çünkü sadece çatıyı aşağıya çekmek, yemek odasının çoğunun rüzgar gürültüsü ile değiştirildiği anlamına geliyor.

Yine de, tork eğlencelidir. Direksiyon olduğu gibi. Porsche'nın direksiyon düzeni, en iyilerden biri ve ölümcülün isteyebileceği tüm geri bildirimleri sunuyor. Aynısı frenler için de geçerli - bol miktarda geri bildirim var ve kullanmaları çok zor.

Tüm unsurları bir araya getiren 718 Cayman T, turboyu şarkıda tuttuğunuz sürece çok iyi bir sürücü otomobilidir. Teklifte öylesine bir kavrama var ki, kendinizin kaçabileceğinizi düşündüğünüzden daha çabuk viraj alıyorsunuz. Pürüzlü yüzeylerde biraz rahatsız edici olabilir, ancak bu beklenen bir şey.

Sport ve Sport Plus modlarıyla oynamak bir zevktir. Spor, fitili bir dokunuşa çevirerek Cayman T'ye daha agresif bir his verir, ancak amortisörleri daha konforlu bir ortamda tutar. Sport Plus, anteni daha da yükseltir ve damperleri daha sert bir sürüş için "sert cehenneme" ayarlar. En yumuşak yollarda olmadıkça, normal ayarlarında en iyi yerlerdir.

 

718 Cayman T zorlu. Eğer turboyu yüksek tutmaya devam edersen, koşuşturmak için gerçekten harika bir araba, ama ses onun Aşil topuğudur. Gerçekten bir 718'e sahip olmanız gerekiyorsa ancak 350 beygir gücü S'nin sunduğu ekstra gücü (ve marjinal olarak daha iyi gürültü) istemiyorsanız, T arabaya baz arabaya biraz ekstra biber ve yeni bir yaşam kirası verir.