Apple'ın iPhone dizisi, 2020'te sonbaharda piyasaya sürülen dört yeni iPhone 12 modeli ve daha önce bir sürpriz iPhone ile sarsılıyor olabilir.

En son raporlara göre, Apple gelenekle kırılabilir ve 2020'te dört yeni iPhone 12 modelini serbest bırakabilir. Ancak, 2'te toplam yeni iphone'ların sayısını beşe getirebilecek olan söylenti iPhone SE 2020'i unutmayalım. Bu haftaki Apple Core roundup'ta, Qualcomm'un yeni bir ekran parmak izi okuyucusu sayesinde Touchıd'in geri döndüğü söylentileri de duyuyoruz .

Kaç tane iPhone modeli olacak?
JPMorgan analisti Samik Chatterjee'ye göre, Apple 12 sonbaharında dört yeni iPhone 2020 modelini piyasaya sürecek: 5.4 inçlik bir model, iki 6.1 inçlik telefon ve 6.7 inçlik bir telefon. Hepsi OLED ekranlara sahip olacak.

Bu boyut tahminleri de bu hafta iPhone 5.8 Pro'nun mevcut 11-inç boyutunun gidebileceğine inanan Ming-Chi Kuo tarafından ilişkilendirildi. Yani 5.4-inç ve 6.1-inç modellerinden biri, muhtemelen iPhone 12 olarak adlandırılan alt uç cihazlar olacak. Daha sonra daha pahalı telefonlar sırasıyla diğer 6.1-inç ve 6.7-inç iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max olacak.

Tüm yeni iPhone 12 modellerinin, yeni bir tasarım ve 5G desteği de dahil olmak üzere daha önce duyduğumuz söylenti çanları ve ıslıkları içermesi bekleniyor. Bununla birlikte, raporda, üst düzey telefonların (12 Pro ve 12 Pro Max) 5G mmWave desteği ve Chatterjee'nin "dünyaya bakan bir 3D algılama" kamerası olarak adlandırdığı üçlü kamera dizisi alacağı söyleniyor.derinlik bilgilerini yakalamaya yardımcı olmak için uçuş zamanı sensörüne atıfta bulunuyoruz.

Normal iPhone 12 modellerinin çift kameralara sahip olması ve mmwave yerine alt 6ghz spektrumunu desteklemesi bekleniyor.

Ardından , 2020'te beklenen iphone'ların toplam sayısını beşe getiren iPhone SE'NİN ikinci gelişi var.

Kuo'nun raporu ayrıca Yıldırım desteğinin 2021 iPhone serisinden düşeceğine inanıyor.