Samsung'un katlanabilir telefonu ekranı tarafından yaşayacak ve ölecek.

 

Bunu yaptığım andan itibaren, dünyanın ilk büyük katlanabilir telefonu olan 1.980 dolarlık Galaxy Fold'un farklı bir şey olacağını, özel bir şey olacağını biliyordum. Ekranı açık ve kapalı hissetmek, doğal ve doğru hissettiren visseral bir eylemdi. Ve videoları izlemekten ve haberleri okumaktan e-posta yazmaya kadar o büyük 7,3 inç ekrana kadar her şeyi yaptıktan sonra, bir daha asla "sadece" 6 inçlik bir ekrana dönmek istemeyeceksiniz. Katlanabilir bir telefonun vaadi - ve tehlikesi - gerçektir. Ve hepsi ekranda, orta kıvrımlı ya da hayır.

Acı çektiğini biliyorduk, ancak hiç kimse bazı eleştirmenlerin telefonlarındaki ekranların çok hızlı bir şekilde arızalanmasını ya da Samsung'un yanlış olanı araştırırken Fold'un 26 Nisan satış tarihini haftalarca ertelemesini beklemiyordu. Bu berbattı, çünkü olaylar genel olarak katlanabilir telefonlar kavramını Fold ve üzerine katladı. Fold'u deneyen ilk dünyada biri olduğum için çok heyecanlıydım, ancak ekran erimesi balonun havasını tamamen attı.

Galaxy Fold, türünün ilk gerçek telefonu kadar önemli olduğundan ve endişe verici ekran gelişmelerinden dolayı, bu sarsıntı reaksiyonundan kaçınmak için bu değerlendirmeyi olabildiğince ayrıntılı yapmak için zaman ayırdım. Hepimiz bundan daha iyisini hak ediyor. Fold'u her gün bir haftadan daha uzun bir süre boyunca bir insanın telefonla kullanabileceği her şekilde kullandım (gasp!). Gecede iki akü boşaltma testi yaptım, her açıdan ekranından baktım ve ellerim ağrıncaya kadar yazdım.

 

013 galaxy fold

 

Her ne kadar Samsung'un bana titrettiği kadar üretim yapmadığı erken inceleme birimi olsa da, CNET son bir üretim Galaxy Fold'ü tamamen test edinceye kadar cihaza resmi bir derece vermeye devam edecek. Fold'un şu anda beş ekran çöküşü yaşanması, müşterilerin ellerine ulaşmadan bile beni derinden endişelendiriyor.

Samsung bu cihazı piyasaya sürmeden önce bir şekilde uygun kalite kontrolünü kaçırdığı için Galaxy Note 7 batarya alevinin hatıralarını uyandıracak. Gözden geçirenler Fold'daki ekran sorunlarını yakalamamış olsaydı, çok sayıda mutsuz müşteri geleceğin bakışlarından daha fazla baş ağrısı çeken bir cihaz için 2.000 dolar kazanmış olabilirdi. Ve elbette, bunun Huawei Mate X ve (söylentili) katlanabilir Moto Razr gibi diğer katlanabilir telefonları nasıl etkileyeceğini merak etmeliyiz. Corning'in bükülebilir camını beklerken gerçek katlanabilir devrim birkaç yıl durur mu?

Samsung'un tüm inceleme birimlerini hatırladığını söylemeliyim. Şirketin daha fazla sorun çıkmadan önce bir miktar hasar kontrolü yapmak istemesine rağmen, gözden geçirenlere dışardan telefonlara geri vermeden önce 10 günlük sınırlı bir inceleme süresi yaşayacağımız söylendi.

Bir hafta sonra, hala Fold konusunda ayrıldım. Dünyanın katlanabilir telefonlara ihtiyacı yok. Onlar olmadan gayet iyi geçiniriz. Ama onları istemeliyiz - Fold şu an değil, olabileceği gibi. Umarım Fold'un ilk talihsizlikleri Samsung ve diğerlerinin tekrar denemelerini engellemez. Marka zaten iki ayrı tasarım üzerinde işte olduğu söyleniyor. Belki bunlardan biri bilet olacaktır.

Fold'un ekran problemleri gerçek olsa da, bizi bu cihazın nerede çalıştığını ve nerede çalışmadığını değerlendirmekten alıkoyuyor. Dramanın yerleşmesine ve gerçekten de Fold'un sunduğu şeylere bakmasına izin vermemiz gerekiyor. Demek yapacağım şey bu.

Galaxy Fold'un geliştiricilerin ve satın almaları gereken en eski evlatçıların ve geri kalanımızın üzerinde durması için ilk test edenin bir cihazı olduğunu kabul edelim - ve sonra bunu bir kenara bırakıp ayrıntılara dalalım. Benimle misin?

 

Galaxy Fold'un en iyisi:

  • Ekran görüntüleme, ör. video okumak ve izlemek
  • Açılış ve kapanış
  • Çoklugörev
  • Taşınabilir olmak
  • İnsanların dikkatini çekmek

 

Katlamanın bu kadar iyi olmadığı şey:

  • Dahili ekranı koruma
  • Özellikle küçük dış ekranda yazarak
  • Uzun ömürlü pil ömrü
  • Su etrafında olmak
  • Düzgün kaydırma

 

Neden ilk önce Galaxy Fold'u önemsiyoruz?
Katlanabilir bir telefonun vaadi ekranla ilgilidir. Spesifik olarak, video izlemek, oyun oynamak ve okumak için geniş ve kesintisiz bir ekran vermek, ardından cebinize koymak.

Şirketler yıllarca katlanabilir telefon konsepti eskizlerini ve prototiplerini yaptılar, ancak Galaxy Fold, ticari bir cihazı mümkün kılmak için ilgi ve teknolojik bilgi birikiminde yeterince kritik bir kitle bulunduğunu ilk kez işaret ediyor. Samsung yalnız değil. Huawei'nin Mate X ve TCL'nin gelecekteki bir katlanabilirliğe olan bağlılığı, bu yeni bükülebilir tasarımı her geçen gün daha gerçekçi hale getiriyor.

Google bile harekete geçtiğinde, Android desteği taahhüt ediyor, böylece yazılımı siz ekranı katlayıp açarken bir ekran yönünden diğerine geçecek. Az bilinen bir şirket ilk katlanabilir telefonu, Royole FlexPai'yi sattı, ancak Samsung Fold çoğu insan için ilk "gerçek" katlanabilir telefonu.

Tüm katlanabilir telefonlar ultra pahalı bir şekilde başlayacak - Fold'un 4G sürümü 1.980 $ 'dan başlıyor ve Mate X yaklaşık 2.600 dolar tutuyor. İngiltere ve Avustralya’da fiyatlar açıklanmadı, ancak 1.980 $ yaklaşık 1.500 £ veya 2.750 AU’ya dönüşüyor.

Serbest bırakılması için hala bükülme olabilir. Ancak Samsung ve rakipleri, Fold'un şu anda gördüğü önemli sorunları çözebilirse ve yeterince insan tasarım için çöküyorsa, katlanabilir telefonların insanların cihazlarını kullanma şeklini değiştirme şansı vardır. Katlanabilir bir telefon bir gün tabletleri eski durumuna getirebilir.

Ekran, genç bir çekim kadar yumuşak ve hassas ve aynı zamanda kolayca dağılabiliyor.

My Galaxy Fold'un 7.3 inçlik ekranı: Mola yok, ama takma diş
Galaxy Fold, kapalıyken kullanabileceğiniz küçük bir 4,6 inç ekrana sahip ancak gerçek yaşam alanınız olan 7,3 inç dahili ekran. Dışarıdan kimyasal olarak sertleşmiş Gorilla Glass alırken, bu iç ekran camdan değil plastikten yapılmıştır - çünkü henüz bükülebilir camımız yoktur. Bu, ekranın genç bir çekim kadar yumuşak ve hassas olduğu kadar kolay bir şekilde karıştırıldığı anlamına gelir.

Galaxy Fold'un vücut sayısı, ilk gözden geçirenler arasında beşe kadar. İnceleme birimim hala% 100 kullanılabilir, çarpma veya çarpıtma olmadan, ancak yakından bakarsanız, sol tarafta küçük bir divot var. İnceleme videomuzda açıkça görebilirsiniz.

040 galaxy fold

 

Bir trenden inerken kıyaslama testini bitirmek için Fold'u açık bıraktığımda cüzdanımdaki kısır bir şeyin ekranı işaretlemesi muhtemel. Neredeyse bir tırnağın yarım ayına benziyor. Ne zaman olduğundan bile emin değilim, ancak bu tür tasarımın kırılganlığı ile konuşuyor.

Dışarıda prim, içeride ucuzluk hissi
Galaxy Fold'u sıra dışı yapan iç bükülebilir ekran, ancak genel tasarımla ilgili durumunu birinci nesil ve bitmemiş olarak yayan çok şey var.

Parlak cam yüzeyler, parlak renkler ve pırıl pırıl, giyimli menteşe sayesinde sıkıca kapandığında dış yüzeyde üstün görünür ve hissettirir. Samsung, telefonun yüksek fiyatını haklı çıkarmak için bu rotaya gitmek zorunda kaldı. Manyetik kapatma, Katlamanın güvenli bir şekilde kapalı hissetmesini sağlar.

Ancak, açtığınızda iç kısım plastik ekranlar ve plastik ekrana uyacak büyük bir çentik ile oyuncak gibi hissediyor ve oyuncak gibi görünüyor.

Böyle bir sıkıntıya neden olan plastik film sadece bir sorundur. İki yorumcu çıkardı (ekranın hemen bozulmasına neden olan kendim yaptım). Samsung daha sonra bir ekran koruyucusu değil, telefonun yapısının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Bu koruyucu tabaka ile bu plastik çerçeveler arasında ince bir sınır olması durumunda, bunu söylemek zor - bu filme bir iz bırakması için bir tırnağa veya alete kolayca kayacak kadar yer var.

Bir diğer rahatsızlık da bu boşlukta biriktirmeyi seven toz ve tiftiktir. Belki de daha endişe verici olan Fold açıkken, ekran ve menteşe arasındaki iki ikiz açıklıktır. Orada bir şeylerin nasıl yürüdüğünü görebilirsin.

Parlak tarafta, Fold'un açılması ve kapatılması harika hissettiriyor. Katlama, sözcüklerin ve fotoğrafların adalet yapmadığı fiziksel düzeyde anlamanız gereken bir telefon. Cihazı kapatmak ve tekrar açmak için ne kadar güç kullanmanız gerektiğini hissetmek zorundasınız. O büyük menteşenin düzgünlüğünü ölçmek için "kanatlar" açılır ve kapanır. Zor değil, ama kasıtlı olmanız gerekiyor ve Fold'un sizden talep ettiği azıcık çabayı seviyorum. Ve kapandığında bu clack! Son derece tatmin edici.

Bunu düşünen sadece ben değilim. Galaxy Fold'u meslektaşlarım, arkadaşlarım, mükemmel yabancıların bakması için gezen - yabancı aileme bile - baktım ve ekranları ilk kez büküp açtıklarında yüzlerini aydınladığını görebilirsiniz. Bu böyle bir "aha!" an. (Annem ekran rengine "saf ve parlak" dedi.)

Fold'u, kısa belli, takılı bir deri ceketin cebine çekebildiğimi seviyorum. Bir kullanım oturumunu bitirdiğimde, onu çırpıda kapatabilir ve saklayabilirim.

Ekran kırışık hakkında gerçek olalım
Galaxy Fold ekranları oynamaya başlamadan önce, telefonun plastik Infinity Flex ekranını kullanan bu dikiş, insanları en çok endişelendiren şeydi. Uzun süreli aşınma ve yıpranma konusunda endişelenirken çirkin olduğunu söylediler. Kırışık daha da kötüleşir mi? Bu şekilde olur mu?

Evet, kırışıklık oradadır ve katlanabilir telefonların ikiye katlanan ekranlara sahip olması basit ve kalıcı bir nedenden ötürü belirli ışık koşullarında oldukça belirgindir. Bükme ve bükme sırasında akıcı olarak kendi kendini iyileştiren bir malzeme bulana kadar, bir miktar buruşmaya katlanmak zorunda kalacağız. Mate X ve FlexPai gibi dışa bükümlü katlanabilir ekranlar da belirgin bir çıkıntıya sahiptir. Dirseğin de öyle.

Fold açıldığında 7.3 inçlik ekrana bastığım zaman, altındaki menteşe mekanizmasını hissedebiliyorum, fakat hafifçe kaydırıyorsam gerçekten hissetmiyorum. Şu ana kadar oynadığım az sayıdaki oyunla pek bir ilgisi yok ve yaptığım şeye daldığımda, ekranı okumak veya video izlemek gibi, başka her şey kayboluyor.

Kırışmamayı tercih ederim, ama bu noktada, Fold'un ekran kaygılarından en küçüğü.

Çentik, ağrılı bir başparmak gibi yapışıyor
Fold'un görünüşünü sevdiğim kadarıyla, tasarım unsurlarından bazıları gerçek kafa çiziciler. İlk önce, o çentik var. İki kamera ve bazı sensörleri barındıran, 7.3 inçlik ekranın sağ tarafında kabaca inç uzunluğunda bir kesik var.

Size karşı dürüst olacağım, oldukça saçma ve gereksiz yere büyük görünüyor. Samsung'un kameraları ortalamak istediğini anladım, ancak çentiğe ışık tuttuğunuzda, lenslerin ve iki sensörün gerekenden çok daha az yer kapladığını görüyorsunuz. Video oynatırken, çentik kenarına büyük bir kalın çarpmaktır. Bir sahnenin hareketini hiçbir zaman engellemez, ancak çok büyük olması gerektiğini düşünmüyorum.

 

1111

YouTube ve Riptide Renegade gibi oyunlar gibi bazı uygulamalarda, her iki tarafta da daha geniş çubuklar oluşturmak için çentik çizgisine uygun ekran siyahtır. Çentiği çok fazla farketmiyorsunuz, ancak tam ekran deneyimini de alamıyorsunuz.

Çentikten yeterince nefret ederseniz, bazı ekran ayarlarını kullanarak ekranın bir kısmını yapay olarak karartabilirsiniz (Ekran> Tam ekran uygulamalar> Gelişmiş ayarlar> Kamera kesmesini gizle). Bu sadece çerçevenin daha kalın görünmesini sağlayacaktır.

Katlamanın 4.6 inçlik ekranı çok küçük ve dar
Samsung'un katlanabilir telefonu kapalıyken uzun ve dar ve 4.6 inçlik dış ekran, vücudun ortasında küçük bir boşluk hissederek, her tarafını adil bir miktar boş alan kaplıyor. Bu tasarım ekrana olduğundan daha küçük olduğu izlenimini veriyor. Alternatif, sanırım, ortak uygulamaları biçimlendirmek için kendi zorluklarından bazılarını sunabilecek daha uzun bir ekrana sahip olmak olacaktır.

Katlandığında, Fold bir flip telefon ya da daha eski bir candybar telefon gibi hissettirir ve arama yapmak için uygun hale getirir. Açma / kapama düğmesine iki kez basarak veya katlandığında telefonun kilidini açarak kamerayı başlatmak daha az kullanışlı. Bu düğmeler, Fold kapalıyken ikinci deve kamburundadır, bu nedenle basmak için bir katman boyunca uzanmanız gerekir. Bu yanlışlığa yol açar.

Fold, en sevdiğim yeni Samsung özelliklerinden biri olan Wireless PowerShare'i kazanıyor. Bu, Fold'un arkasına yerleştirdiğiniz başka bir cihazı şarj etmenizi sağlar. Kablosuz Galaxy Tomurcukları gibi daha küçük aksesuarlar için iyi geçti. Ancak F10'dan daha geniş bir telefon olan S10 Plus tam da öyle olması gerekiyordu, aksi halde kayıyordu.

Fold tamamen kapalıyken hava boşluğu vardır - Galaxy Fold'un iki yarıya temas ettiği menteşeye en yakın açıklık tam temas etmiyor. Gerçekten korktuğumdan daha küçük ve fark edilirken göze çarpmaz. Kredi kartına kolayca girebilirim. Sonra başka bir yere kaydım. Fold, çoğunlukla mıknatısların yarattığı gerginlik nedeniyle katlanmış kaldı.

Fold'un menteşesi yumuşak bir şekilde hareket ediyor ancak buradaki büyük bir mekanizma aynı zamanda telefonun "kanatlarının" genişliğini oldukça dar yapıyor. Kapalı, sandviç gibi gözüküyor. Sağ tarafta, bir ses seviyesi düğmesi ve bir güç düğmesi var ve parmak izi okuyucusu Bixby düğmesi olarak iki katına çıkıyor. Yanlışlıkla defalarca bastım.

22222

 

Kulaklık jakı yok, kutuda gelen ücretsiz Galaxy Buds kablosuz kulaklıkları kullanıyorsanız sorun yok, ancak kullanmak istediğiniz kablolu kulaklıklara sahipseniz kötü. Katlama suya dayanıklı değildir, bu yüzden yatırımınızı boğmamaya dikkat etmeniz gerekir.

Bir telefonun asıl işine gelince - uygulamaları kullanarak - daha kompakt bir yapılandırma biraz daha zorlu. Katlama ekranı, alıştığınız herhangi bir telefondan çok daha küçük olmasına rağmen, yüklü tüm uygulamalarınıza erişebilirsiniz. Samsung, saat uygulamanıza (bir alarm ayarlamak için kullanışlıdır) girmek için dokunabileceğiniz büyük bir saat widget'ini önceden yükler ve isterseniz bu widget'ı değiştirebilirsiniz.

Ayrıca Google Arama çubuğu ve üç uygulama simgesine yer vardır. Klasörleri oluşturabilirsiniz, böylece sayfaya daha fazla bilgi eklenir ve tabii ki birden fazla ana ekran vardır, böylece uygulamalarınıza hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Uygulama tepsisini, diğer telefonlarda olduğu gibi, alttan yukarıya kaydırarak çağırmak kolaydır.

Yazı tipi boyutu ve simgeler, minyatürleştirilmiştir; bu, telefon ekranlarımızda avlandığımız ve uygulamalarımızda yolumuza baktığımız günlerde bir gerileme gibi geliyor. Hareket halindeyken tweet'lere ve mesajlara yanıt vermeye çalıştığımda, bu ekranın ve sanal klavyesinin kullanışlı olamayacak kadar küçük olduğu netleşti. Hareketsiz olduğumda neredeyse kesin olarak yazabiliyorum, ancak bir kez bir tren ya da otobüsle yürümeye ya da sıçramaya başladığımda, hatalar okunamaz olma noktasına geldi.

Belki Samsung klavyesi izlemeyi destekliyorsa, 4.6 inç ekrana yazmak daha kolay olurdu. Tercih ettiğim sanal klavyeye Gboard'a geçebilirdim, ancak Fold'u açtığımda bölmeli klavyeyi kaybederdim. Ayarları taradım ve farklı duvar kağıtları ayarlayabileceğiniz gibi ön ve iç ekranlarda farklı girişler kullanabiliyormuşsunuz gibi görünmüyor.

Benim çözümüm ses girişini kullanmaktı, ancak Samsung'un varsayılan yazılımı sadece kelimelerimi daha fazla etkiledi. Baştan beri benim tercihim olan Google'ın ses girişine geri dönen ayarlarda kapatmayı başardım. Bu muazzam yardımcı oldu.

Daha küçük parmaklarım var, bu benim için zordu, fakat daha büyük elleriniz varsa mücadele edeceğiniz kesin. Arama yapmak, mağaza saatlerini aramak veya Wi-Fi özelliğini açmak ve kapatmak gibi bazı şeyleri yapmak için kesinlikle Google Voice'a veya Bixby'ye güvenirim.

Söyleyeceğim tek şey, Katlamanın katlandığında tek elle kullanımı kolay olmasıdır, özellikle tek yapmak istediğiniz harita navigasyonunu izlemek veya hızlı bir fotoğraf çekmek ise.

3333

Uygulama Sürekliliği 'reklamı yapıldığı gibi çalışıyor
Fold'u açtığınızda, dışarıdan açmış olduğunuz herhangi bir uygulama da içten açılacaktır. Buna Uygulama Sürekliliği denir ve bu, Fold'un gecikme yaşamadığından emin olmak için Samsung ve Google'ın birlikte çalıştığı bir şeydir.

Bu beklendiği gibi ve gecikmeden çalışır. Ancak, iç ekranda bulunan uygulamanın sizi daha küçük olandan birine izlemesini istiyorsanız, Ekrandaki ayarlardan bu uygulamaları seçmeniz gerekir. Bunun nedeni, her uygulamanın topuklu ayakkabılarınızı köpek sürmesini istemeyebilirsiniz. Çoğu uygulama için telefonu kapatmanın ne yaptığınızı kapatmak anlamına geleceğine karar verebilirsiniz.

Şu anda WhatsApp, Microsoft, Spotify, Amazon Prime Video, Samsung ve Google uygulamalarının tümü tasarımı kullanmak için optimize edilmiştir. Uygulama, Uygulama Sürekliliği özelliğini desteklemiyorsa, hala çalışır, ancak uygulamayı tam ekran için yeniden boyutlandırmanız gerekir; aksi halde her iki tarafta da siyah çubuklar görürsünüz.

Yazmaya başladığınız an, Samsung'un daha büyük ekranda daha rahat hale getirmek için klavyeyi böldüğünü fark edeceksiniz. Ellerim hala ekran boyunca uzanıyor ve yoruluyordu, ama hiçbir zaman Fold'u düşürecek gibi hissetmemiştim ve hala daha küçük ekrana yazmaya tercih ettim.

Samsung klavyesinin dünyanın en büyük hayranı değilim ve bölünmüş ekran modunda yazı yazarken izleyememeniz çok üzücü. Üçüncü taraf sanal klavyenin değiştirilmesinin zorluğa yol açacağına eminim.

Çoklu görev: Aynı anda üç uygulamayı kullanmanın bir sanatı var
Çoklu görev, Fold'un en büyük satış noktalarından biridir. Aynı anda en fazla üç uygulamayı kullanabilmek, sonuçta, daha büyük bir ekran kullanmanın bir avantajı. Ancak, çok aktif pencereler denildiği gibi, karmaşık ve biraz kafa karıştırıcı, bu yüzden benimle ayı ve bunu açıklamak için elimden geleni yapacağım.

Bir uygulamayı, genellikle ana ekranınızdaki simgeye dokunarak, Son Kullanılanlar sekmesinden seçerek veya uygulama tepsisinden seçim yapmak için alttan yukarı kaydırarak normalde yaptığınız gibi açarsınız. Şimdi YouTube videolarını oynatırken birisiyle sohbet etmek istediğinizi söyleyin. Ekranın sağ tarafından kaydırın (kenar ekranın diğer Galaxy telefonlarda olduğu yer) ve bu şekilde bir uygulamayı başlatın.

İkinci uygulamanın açılmasının ilkini sola doğru ittiğini, ikincisinin uzun ve dar bir panel olarak yüklenebileceğini fark edeceksiniz. Ardından, üçüncü bir uygulama eklerseniz (ikinci kez ekleyeceğiniz şekilde), ikincil panel üçüncü panele yer açmak için ikiye böler. Bu pencereleri hafifçe yeniden boyutlandırabilir, kapatabilir ve uygulamanın üstündeki mavi "tutamaçları" kullanarak yeniden konumlandırmak için sürükleyip bırakabilirsiniz. Örneğin, üçüncü uygulamanızın ana pencereniz olmasını istiyorsanız, onu bu konuma sürükleyebilirsiniz.

Hemen ne kadar çok uygulamanızın açıldığının fontun o kadar küçük olduğunu fark ettim. Bu yüzden, her zaman bir kerede üçünü de kullanmak istemeyebilirsiniz. Ancak bir haber okurken hesap makinesini hızlı bir şekilde açmak istiyorsanız, odağı değiştirmek için ne yaptığınızı durdurmak zorunda değilsiniz. Pencereleri daha geniş ve daha kısa yapan yönlendirmeyi değiştirmek için telefonu yatay moda da döndürebilirsiniz.

Ana pencereye bir uygulama yüklemek için, uygulama tepsisine erişmek için yukarı kaydırın. Diğer pencerelerden birindeki bir uygulamayı açmak için sağdaki uygulama tepsisinden hareket ettirin ve bu şekilde bir uygulamayı başlatın. Bir başka profesyonel ipucu: Ayrıca, Son Kullanılanlar sekmesinden simgeleri sürükleyip bırakarak çoklu pencere ekranınızı da oluşturabilirsiniz.

Az önce tarif ettiğim her şey mükemmel bir dünyada olur, ancak sınırlamalar vardır. Bazı uygulamaları ikincil veya üçüncül paneller olarak açma seçeneğiniz asla olmayacak ve bu gerçekten de berbat. Bunun gerçekleşmesi için Samsung'un en iyi uygulama geliştiricileriyle çalışacağını umuyorum.

İlginçtir ki, bazı uygulamaların panel olarak değil, açılır pencere olarak açılabileceğini fark ettim (yukarıdaki gömülü Tweet'ime bakın). Bu durumda, indirme işlemini başlatmak için Netflix'i açtım ve beklerken bir dosyayı bulmak için Google Drive'ı açtım. Drive'ın bir panel olarak açılmasını beklerdim ve bir pencerede pencere gibi görünmesine şaşırdım, tıpkı Google Haritalar gezinmesini başka bir şeye odaklanırken küçük resim olarak görmenizi sağlayan, resim içinde resim görünümü gibi. Açılır pencereyi açtım ve aynı "tutamaçları" kullanarak dolaştırdım.

Netflix yüklemesinden bahsetmişken (İngiliz dönemi casus tiyatrosunun iki bölümü), görüntü doğal olarak ekranı doldurmadı ve genişletmek için ekran kontrolünü görmedim - sadece üstte ve altta siyah çubuklar vardı. Samsung kesinlikle biçimlendirme konusunda Netflix ile çalışmak isteyecektir, çünkü bu ideal bir düzenleme değildir. Uygulamayı genişletmek için uygulamayı zorlayabilirsiniz

Fold'un altı kamerası S10 Plus'taki kadar iyi

Galaxy Fold'da toplam altı kamera var: arkada üç, biri önde ve ikisi içeride:

  • Hızlı çekimler ve özçekimler için 10 megapiksel kamera (dış ekran)
  • 10 megapiksel kamera (iç ekran)
  • 8 megapiksel RGB derinlik sensörü (iç ekran)
  • 12 megapiksel ana kamera (destek)
  • 16 megapiksel ultra geniş açı (destek)
  • 12 megapiksel telefoto lens (destek)

4.6 inçlik ekranı kullanarak çekimler yaparken Samsung, çoğu fotoğrafı çekmek için Fold Fold'u kullanmanızı bekliyor çünkü bulanıklığı ve ayarları bu şekilde daha iyi ayarlayabileceksiniz. Fotoğraflarımı çekmek için tablet boyutunda bir ekran tutmayı sevmiyorum. Bu insanlarla dalga geçiyorum (üzgünüm, insanlar). Şimdi o insanlardan biri oldum.

Fold kapalıyken fotoğraf çekmek işe yarar, ancak harika değil çünkü fotoğrafınızın odakta olup olmadığını söylemek zor ve Canlı Odak (portre) çekimlerinde küçük kaydırıcıları taşımak çok daha zor. Ama dürüstçe hızlı bir şekilde resim çekiyorsanız veya Fold'u açarak kendinize dikkat çekmek istemiyorsanız, o zaman tamamen iyi. Fotoğrafı hemen paylaşabilir veya ince ayar yapmak için Fold'u açabilirsiniz.

Özçekimleri kapalı konumdan almak, açık konumdan çok daha kolaydır ve aynı zamanda daha da özeldir - 7,3 inç ekranınızdaki herkesi ve köpeğini dişlerinizi kontrol ederken izlemeniz gerekmez.

Samsung, Galaxy Fold ile aynı kameraları Galaxy S10 Plus (ve S10 5G) ile aynı kameralar kullandığından, mükemmel kalitede fotoğraflar çekersiniz.

İçimdeki 8 megapiksellik derinlik algılayıcı kameranın ilgisini çekiyorum, çünkü aslında önünüzdeki AR deneyimleri için değil (arkada olur) özçekimler için kullanılacak. Belki de Samsung, derinlik algılayıcı kamerayı kullanarak güvenli bir şekilde kilidi açarken sihirli bir şekilde açarsa, bu kilidi açmadan önce Fold'u açmanın bir yoludur. Çevrimiçi ödemeleri doğrulamak için kullanılabilir. O zamana kadar, parmak izi okuyucusu açık veya kapalı kullanmak için yeterince hızlı ve kolaydır. Bunu biraz daha ayrıntılı olarak anlatacağım.

Sağlam pil ömrü ve performansı, ancak kaydırma tuhaf olabilir
Samsung, Galaxy Fold'ın 4.380-mAh güç kaynağında (her iki taraf için bir tane olmak üzere iki bataryaya bölünmüş) tüm gün pil ömrü vaat ediyor.

Her zamanki gibi, ne kadar süre alacağınız, telefonu nasıl kullandığınıza bağlıdır. Testlerimde Fold kesinlikle sabahtan akşama kadar gitti, ancak günün sonunda tekrar takmam gerekiyordu. Fold, sürekli açık kullanırsanız, daha büyük ekranın daha fazla güç gerektirmesi nedeniyle basit bir şekilde daha uzun süre kapalı kalacaktır.

CNET'in döngüsel video boşaltma batarya testinde uçak modunda olduğu belliydi. Açık, Fold ilk çalıştırmada 16 saat, ikincisinde 17 saat sürdü. Bunu, aynı testle 21 saat süren Galaxy S10 Plus ile karşılaştırın.

Galaxy Fold, Galaxy S10 cep telefonları ile aynı Snapdragon 855 işlemciyi kullanıyor ve kıyaslama testi puanlarının aynı hizada olduğunu bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Büyük ve küçük ekranlardaki uygulamaları kullanmak hızlı geldi. İç ve dış ekranlar arasında uygulamaları değiştiren uygulama sürekliliği tamamen yeni bir püf noktasıdır, bu yüzden bu erken aşamada Samsung ve Google'a karşı tutmayacağım gecikme oranı var.

Belirttiğim şey - ve bunu yapan ilk gözden geçiren ben değilim - - "jöle kaydırma" olarak adlandırılan ve Fold'un sol yarımküresinde sağın karşısında farklı oranlarda metin kaydırma yapan garip bir etki. Her iki yönde de hızlıca kaydırdığınızda, metin blokları aşağı veya yukarı eğimli gibi görünür. Yoluna çıkmayacak, ama iki taraf da açıkça birbirine uymuyor. Samsung'un yapılacaklar listesi için bir şey daha var.

 

Kaynak : Cnet