'The Washington Post'a göre şirket yöneticileri, uyarılara rağmen sesli sohbet özelliğini kullanmaya devam etti.

Dan beri Twitter AlanlarıBu yılın başlarında piyasaya sürülen yüzlerce kişinin "Taliban destekçileri, beyaz milliyetçiler ve koronavirüs yanlış bilgileri eken aşı karşıtı aktivistler" liderliğindeki canlı sesli tartışmalara katıldığı bildirildi. Buna göreWashington post, Twitter, Spaces'ta zorbalıkla, şiddet çağrılarıyla ve nefret söylemiyle mücadele etmek için gerekli denetleme araçlarına sahip değildi.Kulüp binası rakip - yöneticilerin bunun kötüye kullanıma yol açacağını bilmesine rağmen.

Spaces, sesi gerçek zamanlı olarak izleyebilen insan moderatörlerine veya teknolojisine sahip değildir. Sesi otomatik olarak incelemek metinden çok daha zordur. Şimdiye kadar Twitter, şirketin kurallarını ihlal ettiğini düşündükleri Alanları bildirmek için topluluğa güvendi. Bununla birlikte, bir ev sahibi özelliği transfobik, ırkçı veya başka şekilde bağnaz görüşleri paylaşmak için bir sabun kutusu olarak kullanıyorsa (bildirildiği gibi) ve izleyicileri onlarla aynı fikirdeyse, bir dinleyicinin tartışmayı Twitter'ın güvenlik ekibine bildirmesi pek olası görünmüyor.

Rapora göre, Twitter'ın teknolojisi bu tartışmaların bir kısmının viral hale gelmesine yardımcı oldu. Bu Mekanlar geniş kitleler biriktirdiği için, sistemler onların popüler olduğunu anladı ve onları daha fazla kullanıcıya tanıttı. Twitter sözcüsü Viviana Wiewall, Post'a sözde hatanın çözüldüğünü söyledi .

Wiewall yayına verdiği demeçte, "İnsanların güvenliğini sağlamak ve sağlıklı sohbetleri teşvik ederken, ev sahiplerinin ve dinleyicilerin deneyimlerini kontrol etmelerine yardımcı olmak, [Spaces'] gelişiminin başlangıcından bu yana temel öncelikler olmuştur" dedi. Wiewall, şirketin Spaces'ı gerçek zamanlı olarak denetlemek açısından "yolları araştırdığını" kaydetti, "ancak bu şu anda elimizde olan bir şey değil."

Sözcü, Twitter'ın yerinde bazı korumalara sahip olduğunu kaydetti. Kırmızı bayraklar oluşturan anahtar kelimeleri aramak için Boşluk başlıklarını tarayabilir, ancak değiştirilmiş yazımlar, sorunlu kelimelerin filtreleri atlamasını sağlayabilir.

Sosyal Medya devi Twitter çalışanlarının, denetlenmeyen canlı ses odaları hakkında endişelerini dile getirdikleri söyleniyor, ancak şirketin yavaşlaması ve güvenliği artırmak için teknoloji üzerinde çalışması gerektiğini önerenlerin bazılarının toplantılardan atıldığı veya toplantıların dışında bırakıldığı bildirildi. Liderler, en azından kısmen, ürün geliştirmeyi hızlandırarak ve daha fazla gelir elde ederek yatırımcıları teselli etmek için, Alanlar özelliğini her halükarda ileriye taşıdı.

Ağustos ayından bu yana, belirli kriterleri karşılayan ev sahipleri, Alanlara erişim için ücret, Twitter kesintiye uğradı. Şirket, reklamcılığın ötesinde diğer gelir akışlarını takip ediyor.haber bültenleri ve Twitter Blue premium aboneliği. Bu ürünlerin bazılarında da sorunlar oldu. Kullanıcıların bahşiş olarak birbirlerine ödeme gönderebilecekleri Tip Jar özelliği,bazı damperlerin ev adreslerini ifşa etti belirli PayPal işlemleri türleri aracılığıyla.