Kullanıcılar, çıplaklık, şiddet veya potansiyel olarak rahatsız edici diğer içerikler konusunda takipçilerini uyarabilir.

Twitter, kullanıcıların platform üzerinden paylaştıkları resim ve videolara tek seferlik içerik uyarıları eklemesine olanak tanıyan bir özelliği test ediyor. Şirket Salı günü testi duyurdu ve “bazılarınız” için mevcut olduğunu belirtti. Özelliğe erişiminiz varsa, resim düzenleme arayüzünde, bir tweet'e bir fotoğraf eklediğinizde fotoğrafın sağ alt kısmında görünen üç nokta simgesine dokunarak erişebileceğiniz yeni bir bayrak simgesi göreceksiniz. Mevcut yinelemesinde çıplaklık, şiddet ve diğer hassas içerikler için uyarılar ekleyebilirsiniz.

Uygulamaya hassas bir şey paylaştığınızı söylediğinizde Twitter'ın bir resme eklediği uyarı, "Tweet yazarı bu tweet'i hassas içerik gösteriyor olarak işaretledi" diyor. Şirketin özellik hakkında daha fazla bilgi paylaşıp paylaşmayacağını görmek için Twitter'a ulaştık. Test, şirketin özel görüntülerin ve videoların izinsiz paylaşılmasını yasaklamasından bir hafta sonra geldi. Bu son özellik, Twitter kullanıcılarının takipçilerini yanlışlıkla kendilerini üzebilecek veya izlemesi zor olabilecek içeriğe maruz bırakmaktan korumalarına yardımcı olacaktır.