Çalışma 2100'de Facebook'un ölüler tarafından ele geçirileceğini söylüyor. Yeni bir çalışmaya göre, ölen Facebook kullanıcıları yüzyılın sonundan

önce yaşayan kullanıcıları geride bırakacak.

"Ölüler Facebook'u ele geçiriyor mu? Çevrimiçi ölümün geleceğine büyük bir veri yaklaşımı" adlı Oxford çalışması, sosyal medya platformunun kullanıcı büyümesini hesapladı. Araştırmacılar daha sonra Facebook'un şu anki büyüme hızında, 2100 yılına kadar 4,9 milyar kullanıcının öleceğini belirledi. Facebook aynı oranda büyümeye devam etmese bile, aynı yıl 1,4 milyar seviyesine ulaşacak.

Bu ayın başlarında, Facebook her ay oturum açan 2,38 milyar kullanıcıya sahip olduğunu bildirdi.

Çalışma, yalnızca anı hesaplarına değil, ölen kullanıcılara ait tüm Facebook profillerine odaklandı. Bu ölen kullanıcıların çoğu, araştırmaya göre, Batılı olmayan ülkelerden, özellikle de Asya'dan gelecek.

Çalışma geçen hafta Big Data & Society dergisinde yayınlandı. Ölen kullanıcı sayısına odaklanmış olsa da, araştırmacılar bu büyük miktardaki verileri gerçek insanlardan almanın önemini vurguladılar.

"Bu profiller tür olarak kollektif kayıtlarımızın bir parçası haline geliyor ve gelecek nesiller için paha biçilmez olabilir" dediler.

Bu nisan ayında, Facebook, ailenin vefat edenleri hatırlamalarını sağlamak için anı hesaplarına bir haraç bölümü sundu.

Bir Facebook sözcüsü e-postayla gönderilen bir ifadede, "İnsanların yaşamındaki benzersiz konumumuza büyük saygı duyuyoruz ve dijital çağda miras oluşturma konusundaki konuşmamızı ciddiye aldık" dedi.

Şirket, Salı ve Çarşamba günü San Jose, Kaliforniya'da gerçekleşecek olan F8 2019 geliştirici konferansındaki büyümesinden bahsedecek.