Google Asistan Bağlantısı, Lenovo Akıllı Saati ve muhtemelen Nest Hub Max, Google akıllı ev donanımında bir dalgalanmaya neden olabilir

 

Google akıllı ev dizisini genişletmeye hazır olabilir. Şirketin yıllık geliştirici konferansı Google I / O, hemen köşede, 7 Mayıs'ta başlıyor. Bu yıl, şirketin Android mobil yazılımı için güncellemeler bekliyoruz ve belki de yeni artırılmış gerçeklik araçlarını bekliyoruz. Ayrıca, Google’ın akıllı ev çalışmaları için de büyük bir yıl olabilir.

Ocak ayındaki CES’de, Google, Lenovo Smart Clock olarak adlandırılan bir akıllı ekranın kısaltılmış bir versiyonunu gösterdi. Nest Hub Max olarak adlandırılan dahili bir Nest Cam ile daha büyük bir akıllı ekran sızıntısı gördük.

Google ayrıca CES’de Google Assistant Connect’i de piyasaya sürdü. Asistan Connect'in arkasındaki fikir, şirketlerin Bluetooth üzerinden doğrudan yakındaki Google Ana Sayfa cihazlarıyla doğrudan konuşan donanım oluşturmasına olanak sağlamaktır. Google bir e-mürekkep ekranı ve prototip olarak bir düğme gösterdi. Cihaz, yakındaki bir Google Ana Sayfasına bir sorgu gönderir, Google'ın bulutu bilgisayarları yönetir, ardından ekran geçerli saati veya hava durumunu gösterebilir. Uydu Mikrodalga ve Duvar Saati ürünlerine yönelik özellikler sunan Amazon Echo cihazları ile geçen sonbaharda başlatılana benzer bir yaklaşım.

G / Ç'de, bizi Lenovo Akıllı Saat ve Google Assistant Connect'te güncellemesi için Google’a bakın ve umarım Nest’ten yeni bir akıllı ekran çıkar.

adadadv

Geçen ay, Google’ın yanlışlıkla, şirketin ürün sayfasında Nest Hub Max adında yeni bir cihazı sızdırdığı ortaya çıktı. Giriş "10-inç ekran ve stereo hoparlörler" ile boğulmadan önce çekilen ekran görüntüsü.

Bu ürünün var olduğunu varsayarsak, G / Ç'de kolayca piyasaya sürülebilir. Dahili bir Nest Cam'a sahip olmasını bekleyin - böylece özelleştirilebilir hareket uyarıları ile tamamlanmış bir güvenlik cihazı olarak iki katına çıkarılabilir. Başlığa "Max" kelimesinin de dahil edilmesi, şirketin Google Home Max akıllı konuşmacısı gibi birinci sınıf ses kalitesine odaklanan biraz daha büyük bir alana sahip olacağını gösteriyor.

Aksi halde, cihazın mevcut Google Ana Hub ile aynı özelliklere sahip akıllı bir ekran olmasını bekleyin. 150 $ 'lık Home Hub, akıllı bir hoparlörü dokunmatik ekranla birleştiriyor. Hava durumunu sorduğunuzda ekranda hava tahmini görülebilir. Takviminizi kontrol edebilir veya yiyecek bir yer için yerel restoranlara göz atabilirsiniz. Ayrıca videoları izlemek, resimlere bakmak ve akıllı ev cihazlarınızı kontrol etmek için de kullanabilirsiniz.

Mevcut Google Ev Hub'ı nispeten uygun maliyetlidir - diğer akıllı ekranların çoğu 250 ABD doları tutarındadır. Aynı zamanda 7 inçlik bir ekrana sahip kompakt ve sevimlidir ve gömülü bir kamerası olmadığı için gizliliğe sahip bireylere hitap edebilir.

Nest Hub Max bunu iyi bir şekilde tamamlayabilirdi. Google akıllı hoparlörler ile benzer bir strateji kullandı. 400 dolarlık Google Ana Sayfa Maks .’a ek olarak, arama devi hala orijinal $ 130 Google Ana Sayfa’nı ve 50 dolarlık Google Ana Sayfa Mini’sini sunuyor; Fikir, müşterilere istedikleri ses kalitesi seviyesini seçmek için bir dizi seçenek sunmaktı.

Google, akıllı gösteriler geçen yıl piyasaya sürüldüğünde benzer bir yaklaşım benimsendi. Google Home Hub’a ek olarak, Lenovo, JBL ve LG’nin tümü aynı Google Asistan ve benzer özelliklere sahip akıllı ekranlar sunar. Her birinin donanım açısından kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri vardır.

Bir Nest Hub Max, umarım Google’ın Nest’i kendi Google Ana Sayfa uygulamasına entegre edeceği anlamına gelir. Google'ın Nest sahibi olmasına rağmen, yeni bir Nest Termostatı veya Nest Cam kurarken ayrı Nest uygulamasını kullanmanız gerekir. Google Home uygulaması son aylarda çok daha iyi bir hale geldi ve Nest ürünleri için kurulum seçenekleri akıllı telefonunuzdaki bu kadar şişkinlikten kurtulmanıza yardımcı olacak.

Google Yardımcısı Bağlantısı

Gömülü bir Nest Cam'lı yeni bir akıllı ekran, bu yılki G / Ç'deki akıllı ev duyurularını vurgulayabilse de, Google Assistant Connect’in şirketin akıllı ev geleceği için zemin hazırlayacağını da umuyorum. Google, yeteneklerini göstermek için özel oturumlarla birlikte geliştiricilere Connect ile neler yapabileceklerini öğreten birkaç prototip olduğundan şüphesiz olacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda Android Things, akıllı ev cihazlarının daha sağlam bir dizisine giden Google'ın köprüsü gibi görünüyordu. Android Things, şirketin akıllı ev cihazları için tasarlanan mobil işletim sisteminin kesilmiş bir versiyonuydu. Geçen yıl, resmen Google’ın ilk akıllı ekranlarının yanı sıra resmen başlatıldı. Lenovo, JBL ve LG, kendi akıllı ekranları için işletim sistemi olarak Android Şeyleri bile kullandı. Bu ekranlar hem harika hem de yeni cihazlar olarak sunulan ve Android Şeylerinin neler yapabileceğini gösteren bir konsept kanıtı gibi görünüyordu.

Bu yılın başlarında, Google Android Şeyleri reddetti ve yalnızca akıllı ekranlar ve akıllı hoparlörler için bir platform haline getirdi. Google Asistan Bağlantısı, geliştiricilerin yaratıcı donanıma odaklanmaları ve ardından Google'ın bulutuna güvenli bir şekilde bağlamaları için potansiyel bir alternatif olabilir.

CES’de Google, çeşitli özelliklerin tetiklenmesi için çeşitli cihazların yakındaki bir Google Home Mini akıllı hoparlörle doğrudan iletişim kurmasını sağlayan Connect hizmetini gösterdi. Kredi kartı boyutunda, Connect güdümlü bir e-mürekkep ekranı, hava ve trafik bilgileri için Home Mini'ye ping attı. Bağlan tabanlı bir düğme yanıyor. Google, Google Asistan'ın sesli komutlarla yapabileceği her şeyi yapmak için Bağlan kullanarak bir donanım aygıtı programlayabileceğinizi söylüyor.

Google Asistan Connect'e sahip cihazlar, akıllılar yakındaki bir Google Ana Sayfası hoparlörüyle veya Bluetooth üzerinden görüntüleme cihazıyla konuşurken gelen Google odaklı bir akıllı eve bağlanır. Buna karşılık, geliştiriciler Google’ın arka uç bilgisayar işlemlerinin çoğunu yönetmesine izin verirken donanıma odaklanabilir. Yakındaki akıllı hoparlör buluttan bilgi gönderip almayı önemser ve Google Ana Sayfa uygulaması ile Connect cihazları ayarlayabilmeniz gerekir.

Geliştiriciler devreye girerse, Google Assistant Connect, arama devinin gelecekte akıllı ev cihazları serisini büyük ölçüde genişletmesine yardımcı olabilir ve Google Ev uygulamasının akıllı ev kurulumunuzda daha merkezi bir yer edinmesine yardımcı olabilir.

 

Lenovo Akıllı Saat

CES'teki Lenovo Smart Clock'un çalışan bir prototipini kullanma şansım oldu. Bu konuda spekülasyona gerek yok; Lenovo Akıllı Saat gerçek, çoğunlukla bitti ve yakında bitecek. Google’ın G / Ç’de tekrar göstermesi ve muhtemelen resmi bir çıkış tarihi duyurması mantıklı olacaktır.

Saat, Google akıllı ekranların şu anki dizisinden bile daha küçük olacağından olası Nest Hub Max ile ilginç bir kontrast sağlar. Gördüğümüz ünitede 4 inç ekran vardı ve kamera yoktu. Ekran özellikleri başucu için kırpılmıştır - yalnızca hava durumunu, takvimi, trafiği ve müziği gösterebilir. Lenovo Smart Display ve Google Home Hub gibi, Google Asistan da yerleşiktir ve aynı sesli komutların tümüne cevap verebilir, ancak video oynatamaz, tarifleri gösteremez veya geldiğim diğer özelliklerden bazılarını gösteremez. akıllı ekranların tadını çıkarın.

Örneğin, alarmınızdan 30 dakika önce, ekran sizi yavaşça uykudan çıkarmak için aydınlatmaya başlayacaktır. Alarm saatlerini bu yılın başlarında test ederken gerçekten bu özelliği sevdim. Ayrıca üst kısmını sıkarak erteleyebilirsiniz. 80 dolar olarak makul bir fiyatla satılıyor, ki bu, 50 dolarlık Google Ana Sayfa Mini’sinden, ancak şu anki akıllı ekran ürününden daha az.

80 $, test ettiğim en iyi akıllı alarmlardan herhangi birinden daha fazla ve kısaltılmış işlevsellik, Lenovo Smart Clock'un diğer akıllı ekranlara kıyasla çekiciliğini sınırlayabilir. Yine de, tüketicilerin kazanıp kazanamayacağını görmek ve Google’ın zaten güçlü olan akıllı ekranlar dizisine başka bir yetkili parça eklemek istiyor.