Teknik CEO'ların sıkı güvenlik korumasına ihtiyaç duydukları zaman yaşadığımız tuhaf bir dünya, ama ne yazık ki bugünlerde işlerin durumu

bu. Özellikle, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in özellikle sert bir korumaya ihtiyacı var; bu, Facebook'un siyasi arenada yarattığı muazzam etki miktarı ve Zuckerberg'in halka açık bir figür olarak nasıl göründüğü göz önüne alındığında, kesinlikle şaşırtıcı olmayan bir dinamik.

Zuckerberg'in güvenlik detayının altını çiziyor - ki bu kendi içinde karşılaştığı tehditlerin ciddiyetinin bir yansımasıdır - geçen yıl Facebook, 2017'de Zuckerberg'i korumak için 7.3 milyon dolar harcadığını ortaya koydu. evinde ve seyahat ederken.

Facebook geçen yıl bir dosyalamada belirtildiği gibi, Zuckerberg ile ilişkili güvenlik maliyetleri “doğrudan kurucumuz, Başkanımız ve CEO'muz olarak konumunun bir sonucu olarak ortaya çıkan güvenliğine yönelik özel tehditler nedeniyle oluşan emniyet endişelerini giderir.”

BusinessInsider kısa süre önce Facebook’un güvenlik ekibine aşina birkaç kişiyle konuştu ve Zuckerberg’i zarardan uzak tutmak için kullanılan önlemlerle ilgili bazı ilginç ipuçlarını açıkladı. Hiç kuşkusuz, en ilgi çekici haberleşme, Zuckerberg’in ofisinde olabileceği veya olamayacağı bir “panik oluğu” üzerinde durmaktadır.

Ayrıca, Facebook çalışanları arasında gizli bir “panik oluğu” olduğuna dair sürekli bir söylenti var. Ekibi, ofisten acele etmesi için onu tahliye edebileceğini söylüyor. Bu sorunun gerçeği hala bulanık: Bir kaynak, konferans odasının katından otoparkına kadar çok gizli bir çıkış yolunun varlığından haberdar olduklarını söyledi, ancak diğerleri bunun hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.

Dahası, patlayıcı yüklü bir arabanın oraya yerleştirilebileceği endişesi nedeniyle hiç kimsenin Zuckerberg’in ofisinin altına park etmesine izin verilmiyor. Ek olarak, Zuckerberg'in kişisel güvenlik detaylarından bazılarının daha sorunsuz bir şekilde harmanlanması amacıyla normal Facebook mühendisleri olarak giyildiği bildirildi.

Bu overkill mi? İlk bakışta evet demeye eğilimli olabilirsiniz, ancak gerçek şu ki Zuckerberg - bize söylendi - haftalık olarak ölüm tehdidi alıyor. Basitçe söylemek gerekirse, Zuckerberg'i çevreleyen güvenlik önlemlerinin, ezici paranoya duygusunun aksine gereklilikten kaynaklandığı görülüyor. BI’nın Zuckerberg'in güvenlik ekibinin uyguladığı güvenlik önlemleri konusundaki tam kapsamlı görüşü iyi bir değer ve burada görülebilir.