Yeni Ranger, turboşarjlı güç, güçlü çekme ve çekme yetenekleri ve orta seviye alma sınıfında başka hiçbir yerde bulamayacağınız bazı teknoloji özellikleri ile birlikte geri döner. Bu nedenle, Ranger büyüyen orta büyüklükteki kamyon ekinleriyle savaşmaya daha iyi hazır. Ve endişelendiğim kadarıyla, kesinlikle almak için biri.

İki kabin, bir güçlü motor
Ranger şu anda XL, XLT veya Lariat kaplamalarında, 6 ayak yataklı SuperCab konfigürasyonunda veya 5 ayak yataklı daha büyük SuperCrew'de mevcut. Bu sizin için yeterli bir ayrım yoksa, bu test cihazında gördüğünüz Spor trimi de dahil olmak üzere dört farklı görünüm paketi mevcuttur.

Hem arkadan çekişli hem de dört tekerlekten çekişli konfigürasyonlar mevcuttur, ancak hangisini seçerseniz seçin tek bir motora kilitlenirsiniz: 2.3 litrelik EcoBoost I4, 270 beygir gücü ve 310 pound ayak torku. Güç, 10 ileri otomatik şanzıman üzerinden kaldırıma ulaşıyor - üzgünüm, kendin yap kaydırıcılar, manuel şanzıman kullanılamıyor.

Şevkli, turboşarjlı I4, güçlü çevrim dışı hızlanma ve bol orta kademe zımba sunan harika bir motordur. Toyota Tacoma ve Chevrolet Colorado / GMC Canyon ikizlerinde bulunan V6 motorları daha fazla beygir gücü sunuyor, ancak turboşarjlı EcoBoost daha fazla tork sunuyor. Gazı kazın ve Ranger, karayolu üzerinde yavaş hareket eden kamyonları geçmek için aceleyle uğraşmaz.

 

2019 ford ranger 18

 

Ranger'in 10 vitesli otomatik şanzımanı, Ford F-150 alıcısında olduğu gibi rafine ve pürüzsüzdür. Ranger da doğru teçhizatı yakalayamaz. Gerektiğinde vites küçültecek ve yakıt ekonomisi için vites küçültecek, ancak diğer 10 hızlı üniteler gibi çark dişlerini sürekli değiştirmiyor. Şanzıman, frenleme sırasında biraz sert bir şekilde aşağıya kayıyor gibi görünüyor, ancak bu, aksi halde yumuşak bir aktarma organının küçük bir parçası.

Bununla birlikte, 10 vitesli otomatiğin yakıt ekonomisini iyileştirmeye yardımcı olacağını düşünebilirsiniz, ancak durum böyle değil. EPA iki tekerlekten çekişli Ranger'ımı galon başına kombine sayı başına 23 mil olarak hesaplıyor ve bu da sınıf lideri bir numara. Ancak, otoyolda geniş bir kullanım alanı olan bir haftalık test sırasında sadece 20 mpg gördüm.

Dört tekerlekten çekişli Ranger, 22 mpg'lik birleşik olarak derecelendirilirken, Chevy Colorado / GMC Kanyonu, Nissan Frontier ve Toyota Tacoma 17 ila 20 mpg arasında bir yerde bulunuyor. Otomobil tabanlı Honda Ridgeline bile, en verimli, önden çekiş kumandanında sadece 22 mpg sunuyor.

Tekerleğin arkasında, Ranger bir kamyon gibi iyi sürüyor. Sağlam arka aks kurulumu, dört tekerleğin en yumuşak yanı değil - Ridgeline'in tek platformunun parlamasına yardımcı olduğu yer burası - ancak Ranger, sürüş ve taşıma açısından kesinlikle diğer orta boy pikaplarla aynı seviyede. Direksiyon güzel ağırlıklı fakat genel olarak geri besleme açısından belirsiz ve fren gücü güçlü ve güvenli.

 

Kamyonunuzu kirletmek istiyorsanız, Ranger FX4 arazi yönetimi sistemi, patinaj plakası koruması ve arazi koşullarına uygun lastik ve süspansiyon sunar. Bu yoldayken viraj alırken onu biraz daha neşeli kılar, ama gittiği yoldan çok daha iyi. Ranger FX4'ü, San Diego'daki kamyonun açılış etkinliğinde Ford tarafından tasarlanan bir off-road kursunda test ettim ve kamyonun zorlu şeylerde yetkin olduğunu gördüm.

 

Çeki / mesafe lideri
Ranger, 7.500 pound değerinde sınıfının en iyisi çekme yeteneğine sahiptir. Dahası, aktarma organları veya kabin konfigürasyonundan bağımsız olarak aynı ağırlığı çekebilirsiniz. Orta boy kamyonunuzdan daha fazla çekme gücü istiyorsanız, dizel motorlu GM alıcılarından birini almak zorundasınız veya Wrangler tabanlı 2020 Jeep Gladyatörünü beklemeniz gerekiyor.

Çekmenin ötesinde, Ranger ayrıca sınıf arkadaşlarından daha fazla yük kapasitesi sunuyor. 4x2 modelinin 1.860 kiloluk taşıma kapasitesi, Toyota Tacoma ve GM alıcılarının pantolonunu atıyor. Bununla birlikte, 4x4 Ranger istiyorsanız, yatak taşıma kabiliyetinizin 1,560 pound'a düştüğünü bilin.

 

Boş kabin, ama harika bir teknoloji
İçeride, Ranger oldukça meh. Tasarım ve materyaller korkunç değil, ancak mevcut bir kültürel zeitgeistten bir cümle ödünç almak için sevinç uyandırmıyorlar. Açıkçası, daha modern bir iç mekan beklemiştim, ancak Ranger'ın kabini yine de kullanışlı ve pratikti.

Yine de, bu yumuşak iç için bazı parlak noktalar vardır. Ranger, herhangi bir toplayıcının en konforlu koltuklarından bazılarına sahiptir ve ısıtma fonksiyonu kapanmaz. Arka koltuklar, Toyota Tacoma'da bulacağınızdan çok daha fazla ayak boşluğu sunar, ancak daha uzun boylu insanlar biraz sıkışık hissederler.

 

2019 ford ranger 29

 

Diğer Ford ürünleri gibi, Ranger da 8 inç dokunmatik ekran üzerinde hem Apple CarPlay hem de Android Auto bağlantısıyla tanınmış ve sevilen Sync 3 bilgi-eğlence sistemini alıyor. (Düşük özellikli Rangers, temel Sync sistemi ile daha küçük bir ekran üzerinde çalışır.) Tümleşik Wi-Fi, telefonumun servis bulamadığı yerlerde bile sinyal alır. Baz Rangers sadece bir USB portu ile standart olarak gelir, ancak daha yüksek trimler partiye bir tane daha ekler. Diğer güç bağlantı noktalarına gelince, Ranger'ın önünde iki adet 12 voltluk bir çıkış yeri ve bir tane de arka tarafta bir tane daha var.

 

Beklemeye değer
2019 Ford Ranger fiyatlandırması, XL SuperCab 4x2 için hedef için 1.095 $ hariç 24.300 $ 'dan başlıyor. Bu arada, test cihazım - bir XLT SuperCrew 4x2 - 30.000 doların hemen üzerinde geliyor. Her seçenek kutusunu işaretleyin, bu kamyon için 40.000 doların üzerinde para harcayabilirsiniz.

2019 toyota camry 1

 

Yeni Ford Ranger, güçlü güç aktarma organları ve üstün çekme / çekme yetenekleriyle pano boyunca öne çıkıyor. Ayrıca, diğer orta büyüklükteki kamyonlarda bulamayacağınız harika bir sürüş teknolojisi var. İç kısım sıkıcı olabilir ve yakıt ekonomisi biraz arzulanan bir şey bırakıyor, ancak para için 2019 Ranger bugün ABD'de mevcut olan en kapsamlı alıcı.

Tüm iyi şeyler gibi, kesinlikle beklemeye değdi.