Veya neden 2019 BMW Z4'ü kullanıyorsunuz? SDrive30i, ABD'de dört silindirli bir Toyota Supra bulamayacağımızı üzüyor.

 

Yeni Z4, BMW için forma geri döndü. İkiz turboşarjlı, altı silindirli M40i versiyonunu geçen sene kullandığımda, şirketin "henüz en iyi yürütülen spor arabalarından" biri olduğunu söyledim. Geçen hafta daha az güçlü olan Z4 sDrive30i'nin hızlı bir örneklemesinin ardından, övgünün bu dört silindirli modele de uzandığını söylemekten memnuniyet duyuyorum. Aslında, birkaç nedenden dolayı, aslında 30i'yi daha çok seviyorum.

Z4 sDrive30i'ye güç vermek, bir sürü yeni BMW'de bulunan aynı 2.0 litrelik, turboşarjlı, dört silindirli motordur ve gerçek bir tatlım. 2019 330i'yi daha güçlü M340i kardeşine tercih etme nedenimin bir parçası. Biraz ekstra güçlendirme ile bu motor aksi takdirde X2'yi milquetoast'ı süper eğlenceli M35i'ye çevirir.

Z4'te bu motor 255 beygir gücü ve 295 pound feet tork üretiyor. Evet, Z4 M40i'de kullanılan ikiz turbo I6'dan 127 daha az beygir gücü ve 74 daha az kiloluk ayak var, ancak eylemde 30i güçsüz hissetmiyor. BMW, Z4 sDrive30i'nin saatte 0-60 mil hızla çıktığını, 5.2 saniye içinde - M40i'den 1.3 saniye daha yavaş yaptığını söylüyor. Ama pantolonun sesini kısarken ve Thermal, California yakınlarındaki boş bir çiftlik yolundan inerken pantolonun koltuk hissi hiçbir şekilde sıkıcı değil. Tepe torku sadece 1.500 dev / dak'a ulaşır ve 4.000'i geçmeden güçlü kalır. Orta seviye yumruk etkileyici. Sekiz ileri otomatik şanzıman, hemen bir vitese sahip bir veya iki vitrini düşürüyor ve o tork havuzunun derinliklerine geri çekiliyorsunuz.

Daha küçük motor, Z4 sDrive30i'nin M40i kardeşinden 156 pound daha hafif olduğu anlamına gelir ve tüm bu ağırlık burundan gelir. Kaputu açın ve I4 motorunun güvenlik duvarına mümkün olduğunca arkaya oturduğunu fark edeceksiniz, böylece mükemmel bir 50:50 ağırlık dengesi elde etmeye yardımcı olacaksınız.

M40i gibi, Z4 sDrive30i de sürüşü gerçekten zevkli. Direksiyon, avucunuza geri gönderilen çok fazla geri bildirimle girdilere hızlı tepki verir. Şasi ayarı sportifin yumuşak tarafında, ama California's Coachella Vadisi'nin ıslak, sırılsıklam olmuş yollarında sakıncası yok. Michelin Pilot Süper Spor lastikleri, önden P255 / 35R19 ve arkadan P275 / 35R19 geri sarılmış büyük, 19 inç jantlardaki araba rulolarının dikkate alınması özellikle yararlıdır. Tam olarak en çok bağışlayan tekerlek ve lastik düzeni değil.

2019 bmw z4 30i 012

 

Yüksek hızlı parça testi kesinlikle daha güçlü M40i kurulumunun faydalarını ortaya çıkaracaktır, ancak dürüst olmak gerekirse, Z4 bu tür bir otomobil değildir. Bu bir kruvazör - dolambaçlı yollarda en iyi şekilde olan bir roadster. Kaliforniya'nın Salton Denizi yakınlarındaki 111 otoyolunu patlatırken, ikiz turbo M40i'nin ekstra gücünü kaçırdığımı söyleyemem.

Pratik olarak konuşursak, dört silindirli Z4, konfor ve olanaklarla ilgili olarak hiçbir şeyden vazgeçmez. 30i'nin iç mekanı M40i kadar rahat ve aynı zamanda hala her bit ilave olarak klostrofobik. (Beraberindeki fotoğraflardan görebileceğiniz gibi, tam olarak yukarıdan aşağı hava değildi.) Bu test cihazının kırmızı deri koltuklarının, bazı zevkler için biraz fazla burlesse bile mat gri dış yüzeyle kontrast yapmasını seviyorum. Siyah ve parlatılmış metal kaplama parçaları yüksek kalitededir ve dokunuş için harikadır ve tüm araç kontrolleri özenle ve mantıklı bir şekilde düzenlenmiştir. Sonra tekrar, Z4'ün küçük iç kısmında yayılan düğme için çok fazla yer yok.

BMW'nin iDrive 7 bilgi-eğlence teknolojisi, 12.3 inçlik bir dijital gösterge grubu ile tamamlanan, göstergenin üstüne oturan 10.25 inçlik bir dokunmatik ekranla yolculuk boyunca aynı anda devam ediyor. Bu güncellenmiş sistemi gerçekten seviyorum - dokunuşla veya konsola monte edilmiş düğme ile çalıştırılsa bile, göze hoş gelen ve gezinmesi kolay. (Hareket kontrollerini de kullanabilirsiniz, ancak ben asla, asla, asla yapmam.)

Hiçbir zaman Z4 sDrive30i'nin kullanılması bir uzlaşma hissetmez. M40i'den daha yavaş, elbette, ama gerçekten çok farklı bir deneyimden mahrum olduğumu hissetmiyorum. Z4 M40i fiyatlandırması henüz geçerli değil, ancak 30i'nin 49.700 $ 'lık başlangıç ​​fiyatından birkaç bin dolar daha fazla emir vermeyeceği kesin. Bu ekstra I6 gücüne gerçekten sahip olmanız gerekmiyorsa, bu erken test, alıcıların büyük çoğunluğunun 30i ile aynı derecede mutlu olacağını düşünüyor.

Sonunda, başka bir anneden olan kardeşi Toyota Supra'dan bahsetmeden bir BMW Z4 hikayesi yayınlayabileceğimi düşünüyorsan, sDrive30i deneyimimin burada da alakalı olduğunu biliyorum. Toyota, Supra'da diğer pazarlarda BMW'nin 2.0 litrelik turbo motorunu sunacak, ancak en azından başlangıçta değil, ABD'ye gelmeyecek. Supra'yı ikiz turbo I6 kılığına sokmadım, ama Z4'e çok benzeyeceğini duydum (yine de prototip kılığında). Z4 sDrive30i'nin, M40i'deki karşılığı ile karşılaştırıldığında, sürücü keyfi konusunda çok az şey bıraktığını düşünürsek, dört silindirli bir Supra'nın istenen şekilde olabileceğini düşünüyor.

 

2019 bmw z4 30i 002

 

Editörün notu: Bu özellik ile ilgili seyahat masrafları üretici tarafından karşılanmıştır. Bu, otomobil endüstrisinde yaygındır, çünkü gazetecileri arabalara göndermek, arabaları gazetecilere göndermekten çok daha ekonomiktir. Roadshow, puanlanmış editoryal incelemeler yapmak için üreticilerin günlük araç kredilerini kabul ederken, puanlanan tüm araç incelemeleri çim ve şartlarımızda tamamlanmaktadır.

Roadshow'un editör ekibinin kararları ve görüşleri bizimdir ve ücretli editör içeriğini kabul etmiyoruz.