Hareket tuşu desteğinden özel bir karanlık moda, Apple'ın telefon ve tablet yazılımı hakkında öğrenilecek çok şey var.

Apple'ın WWDC 2020'de iOS ve iPadOS 14'ü göstermesini izlemekten sadece birkaç gün uzaktayız , ancak bunun iOS 13 ve iPadOS 13'ün iPhone'unuza veya iPad'inize ekleyebileceği her şeyi keşfetmenizi ve öğrenmenizi engellemesine izin vermeyin . Apple, geçtiğimiz Eylül ayında iOS 13'ü piyasaya sürdüğünde, güncelleme bir dizi yararlı özellikle geldi ve son dokuz ayda daha fazlasını eklemeye devam etti. Apple sonbaharda iOS 14 ile bu temeli genişletmeden önce hepsini bildiğinizden emin olmak iyi bir fikirdir.

Adanmış karanlık modu veya bilinmeyen arayanların telefonunuzu çalmasını önleyen bir özellik mi kullanıyorsunuz? Apple'ın Mart ayında iPadOS 13.4'e izleme dörtgeni ve fare desteği getirmek için eklediği özelliğe ne dersiniz ? Daha yakın zamanlarda, iOS 13.5'in piyasaya sürülmesi, bir yüz maskesi takarken Face ID'nin kullanılmasına yönelik iyileştirmeler getirdi . Bu kısa liste, her güncellemede bulunan iCloud klasör paylaşımı ve genel performans artışları gibi özellikleri kapsamaya bile başlamıyor .

Cihazınızın iOS veya iPadOS 13'ü çalıştıracağından emin değilseniz, uyumlu cihazların tam listesi için aşağı doğru kaydırın.

Henüz yapmadıysanız iOS 13'ü yükleyin
Telefonunuzu veya tabletinizi güncellemeye devam ediyorsanız endişelenmeyin; her iOS 13 güncellemesini tek tek yüklemeniz gerekmeyecek. Doğrudan en son sürüme güncelleyebilirsiniz. Ancak güncelleme yapmadan önce, eski uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzun geçerli bir yedeğini oluşturarak iPhone'unuzu güncellemeye hazır hale getirmek iyi bir fikirdir . Ardından, iOS 13'ü yüklemeniz uygun olacaktır .

1. Bilinmeyen arayanları durdurun
Tek bir düğmeyle, bilinmeyen arayanların iPhone'unuzu tekrar çalmasını etkili bir şekilde durdurabilirsiniz . Özellik etkinleştirildiğinde, iOS 13 yalnızca kişilerinizden gelen çağrılara ve Posta veya Mesajlar'da bulunan numaralara izin verir. Robocallers gibi diğer herkes doğrudan sesli mesaja yönlendirilir .

 

 

2. Daha hızlı Wi-Fi, Bluetooth seçimi
Yıllarca, Ayarlar uygulamasını açıp birkaç kez dokunmak yerine, Kontrol Merkezi'nden Wi-Fi ağlarına ve Bluetooth cihazlarına bağlanmanın bir yolu olacağını düşündük.

İOS 13 ile Apple nihayet Ayarlar'ı açmadan kullanılabilir ağları veya cihazları görüntülemeyi ve bunlara bağlanmayı mümkün kıldı . Hallelujah. Bizim için bu, iPhone'un en can sıkıcı tuhaflıklarından birini düzeltir.


3. Bu swipey klavye
Android kullanıcıları, Swype ve SwiftKey gibi bir dizi üçüncü taraf uygulaması kullanarak yıllardır yazmak için klavyelerini kaydırıyorlar. Google daha sonra kendi Gboard'una kaydırmayı ekledi. Sonunda, Apple bu yeteneği ekleyerek bir kelimeyi heceleyerek izlemenize izin verdi.

Apple buna QuickPath Yazma diyor. Teorik olarak, sanal klavyede gagalamaktan daha hızlı ve aynı doğru - ve devam ettikçe hala yazım önerileri alıyorsunuz.

Bu özellik özellikle tek elle yazma için kullanışlıdır ve iOS 13'ü yükler yüklemez kullanıma hazırdır. İOS 13'te QuickPath'i nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır . Ve iPhone klavyesinde küfretmenizi sağlayan bir çözüm bulduk .

4. Herkes için karanlık mod
Her zamanki ışık ekranını karanlık bir ekranla değiştiren karanlık mod , takvim, müzik ve fotoğraf uygulamaları da dahil olmak üzere iOS 13'teki temel uygulamalarda kullanılabilir.

Bu sistem çapında gibi görünüyor, ancak herhangi bir istisna olup olmadığını görmemiz gerekecek. Karanlık mod , uygulamalar arasında popüler bir trend, Android 10 da karanlık bir tema için resmi destek ekliyor. İşte iPhone için karanlık mod hakkında bildiğimiz her şey .


5. Uygulamaları silmek biraz farklı
Şimdi Apple tamamen 3D dokunun hendeğe gibi iPhone 11 , biz yolu silip ana ekrana etrafında uygulama taşımak bizim iPhone'lar ve iPad'ler değişti.

6. Fotoğraflar uygulaması video düzenleme araçları ekler
Fotoğraflar uygulaması oldukça önemli bir revizyon aldı. Fotoğrafları düzenlemek ve ortaya çıkarmak artık daha kolay ve düzenleme araçlarının yeni bir görünümü var. Ancak en etkileyici olanı, Fotoğraf uygulamasındaki videolarda aşina olduğunuz tüm resim düzenleme araçlarını kullanma yeteneğidir.

Evet, bu, doğrudan Fotoğraflar uygulamasında filtreler uygulayabileceğiniz, parlaklığı ayarlayabileceğiniz ve hatta bir video kırpabileceğiniz anlamına gelir.