Şirket, sadece şarj etmekten daha fazlası olan gecikmeli ürünün "yüksek standartlarını" karşılamadığını söyledi.

 

Apple, AirPower kablosuz şarj mat projesini resmen iptal etti. Cuma günü şirket, AirPower 'ın standartlarını yerine getirmediğini ve fazla beklenen ürünü piyasaya sürmeyeceğini belirtti.

Eylül 2017’de ilan edildiğinden beri, AirPower, Apple’ın en çok beklenen ürünlerinden biriydi. Şirket oval kablosuz şarj yastığının 2018'de bir saatlerde varacağına dair söz verdi, ancak daha sonra bu süreyi uzattı.

Apple'ın donanım mühendisliği başkan yardımcısı Dan Riccio, "Çok çaba sarf ettikten sonra AirPower'ın yüksek standartlarımıza ulaşmayacağına karar verdik ve projeyi iptal ettik" dedi. "Bu lansmanı dört gözle bekleyen müşterilerden özür dileriz. Geleceğin kablosuz olduğuna ve kablosuz deneyimini ileriye götürmeye kararlı olduklarına inanmaya devam ediyoruz."

AirPower'ın iptali Apple için kara göz. Ürünleri yalnızca gönderilmeye hazır olduklarında duyurmaya meyillidir ve bu da AirPower'ın gecikmelerini dikkate alır. Ancak Apple, son yıllarda yapılan tek yanlış adım değil. Yaratıcı profesyoneller arasında popüler olan Mac Pro bilgisayarı, 2013'ten bu yana büyük bir güncelleme yapmadan geçti. Ürünün yeniden tasarımı birçok gecikmeyle karşılaştı, ancak bazen 2019'da bekleniyor. Apple, iOS yazılımında, iOS ile otomatik olarak düzeltilen bir hata da dahil olmak üzere çeşitli hatalar yaşıyor 8.0.1 ve iOS ile Grup FaceTime problemi 12.1.

Bazı Apple izleyicileri, şirketin düşük kaliteli bir ürün çıkarmamasının akıllıca olduğunu söyledi.

Yaratıcı Stratejiler analisti Carolina Milanesi, "AirPower aşırı ısındıysa, bazılarının söylediği şey buydu, Apple piyasaya süremedi" dedi. "Diğerlerinin çok cihazlı paspasları olduğu düşünüldüğünde, Apple farklı bir tasarım pazarlayabilirdi, ancak bunun daha da hayal kırıklığı yaratacağını düşünüyorum."

AirPower'ın Apple'ın yeni iPhone'ları, Apple Watch ve yeni kablosuz şarjlı AirPods kasası ile çalışması bekleniyordu. Aynı anda birden fazla cihazı şarj eder, Samsung'un Kablosuz Şarj Cihazı Duo gibi diğer şarj matlarında bulunan bir şey. Apple'ın geçen hafta açıkladığı yeni AirPod'ları, AirPower ile çalışma hakkında ambalaj bilgileriyle birlikte bile geliyor.

Ancak AirPower kablosuz şarjdan daha fazlasıydı. Ayrıca, cihazların güç tüketimini yönetmek için birbirleriyle iletişim kurmasına yardımcı olmayı amaçladı. Apple'ın Eylül 2017'deki AirPower demosu, iPhone ekranının şarj cihazındaki tüm cihazları izleyerek pil durumunu gösterdiğini gösterdi. O zamanlar, ürünün Apple'a ait olmayan cihazlarla çalışıp çalışmayacağı ya da teknolojinin mevcut bir iPhone'a ve AirPower pedine yapılıp yapılmadığı belli değildi.

Apple 2016'nın iPhone 7'sinde kulaklık jakını açtığında geleceği kablosuz olarak gördüğünü söyledi. O sırada pazarlama müdürü Phil Schiller, hareketin "cesaret" aldığını söyledi. O zamandan beri, Apple kablosuz şarjı destekleyen iPhone'ları piyasaya sundu ve yeni güncellenen AirPod'lerinde isteğe bağlı bir kablosuz şarj durumu var. AirPower, Apple tarafından tasarlanan ilk kablosuz şarj teknolojisi oldu. Ancak, kablosuz cihazlarının tümü üçüncü taraf şarj cihazlarıyla çalışır.