Geçtiğimiz ay, katlanabilir bir telefon salgını Barselona'daki MWC 2019 fuarına girdi. Samsung'un mikrofonu bırakma anı oldu ve konferans başlamadan sadece

birkaç gün önce Galaxy Fold'u başlattı. Huawei "biramı tut" dedi ve Mate X'i açıkladı. Ardından TCL (Alcatel ve BlackBerry Mobile adı altında telefon yapan şirket) birkaç katlanır telefon konseptini taklit etti ve bir katlanan telefon olan Nubia Alpha'yı da unutmayalım. bir saat… veya bir telefon olan bir saat.

Bütün bu tek upmanship sırasında, Motorola sessizce oturdu. Ancak, bu durum tam anlamıyla ortadan kalkmadı - söylentiler, katlanabilir bir telefon çıkarmayı planladığından emin oldu. Şirket katlanabilir bir telefonda çalıştığını ve bu yaz çıkacağını doğruladı, ancak gerçekten yeni bir Razr olup olmadığından bahsetmiyordu.

Yenilenmiş bir Razr, çıkan diğer tüm katlanabilir telefonlardan daha iyi olma potansiyeline sahiptir. Sonuçta, akıllı telefonlar bir şey olmadan önce, Razr, ortaya çıkan katlanabilir telefon çağında oldukça iyi çeviri yapabilen ikonik, şık flip telefon tasarımıyla sektöre hükmetti.

Motorola Razr patenti, katlanabilir ekranlı klasik bir tasarıma işaret ediyor
Wall Street Journal, Ocak ayında Motorola'nın Razr markasını 1.500 dolarlık yeni bir cihazla canlandırdığını bildirdi. Daha sonra, 91Mobiles tarafından keşfedilen patent başvurusu, yeni bir Razr telefonunun ne olabileceğinin çizimlerini içeriyordu.

Resimler, orijinali ile benzer bir tasarıma işaret eder, ancak iç alan, ekranı ve çevirme tablasını ayıran bir menteşe ile bölünmek yerine, "yeni" Razr tamamen ekrana gelir. Ekran görünüşte yarıya kadar katlanacak kadar esnek olacak ve ekranın kavisli çıkıntısı (kapalıyken) telefonun gövdesinin içine gizlenmiş olacaktı.

Bu işaretlemeler doğru çıktıysa, Motorola Samsung ve Huawei'den daha pratik bir yaklaşım sergiliyor. Bir tablete açılan bir telefon yerine, Razr'ın küçük boyutu hala saklanabileceği anlamına geliyor.

Salı günü, meraklısı site XDA Developers iddiaya göre Razr için özellikler olduğunu paylaştı:

  • Ana ekran: 6.2 inç; 2.142x876 piksel
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 710
  • RAM: 4 veya 6 GB
  • Depolama: 64 veya 128GB
  • Batarya: 2,730-mAh
  • Renkler: Beyaz, Siyah veya Altın

Orijinal Razr'daki ekran sadece 2,2 inç idi. 6,2 inçlik ekran, mümkün olduğunca fazla ekrana sahip küçük telefon gövdelerini tercih eden insanlar için dikkat çekicidir. İşlemci meraklı bir seçimdir. Bir Snapdragon 855 yerine, Galaxy A8 ve Xiaomi Mi 8 SE gibi telefonlarda bulunan bir Snapdragon 710 kullanıyor. Motorola'nın işlemciyi nasıl optimize ettiğini görmek ilginç olacak.

Orijinal Razr gibi, dış kabukta da ikinci bir ekran söylentileri var. Bu, Motorola'nın Moto Display, Moto Camera ve Moto Actions gibi bazı uygulamalarında biraz daha fazla işlevsellik sunabilir.

Razr zaten bir 'katlanabilir' telefon başarısı
Moto Razr ilk ana telefon oldu. Parlak metal kaplamalı, çok ince (yaklaşık bir inç kalınlığında) ince ve tonlarca renkle geldi. Bir Razr'ı tuttuğunda, zayıf ya da ucuz hissetmiyordu ve cebine koymak zahmetsizdi.

Katlanabilir telefonlar yeni "sıcak" şey olsa da, bu katlanır ekran trendinin nasıl görüneceği konusunda hiçbir fikrimiz yok. 15 yıl önce serbest bırakılmasına rağmen, Razr hala çok fazla isim ve marka bilinirliğine sahip. Peleriniyle, katlanabilir ekranı nedeniyle değil, yeni bir Razr olduğu için bu telefona daha fazla insan ilgi duyacaktı.

motorola razr gen 1 5

Yeni sızıntılar Razr'ın kullanışlı yazılım özelliklerini gösteriyor
Geçen Perşembe günü, XDA Geliştiricileri, Razr'ın iddia ettiği bazı yazılım özelliklerini paylaştı. Bunlardan biri, açıldığında dış ekranı izleme paneli olarak kullanma yeteneğidir. Bu, parmak izi okuyucuyu ekranın kendisi yerine mini trackpad olarak kullanan Moto G5 Plus gibi bazı Motorola telefonlarında bulunan One Button Nav'a benzer.

Söylentiler ayrıca Google Asistan'ın cihazın büyük bir parçası olacağını ve telefon kapandığında onu tetikleme özelliğine sahip olacağını belirtti.

Son yıllarda, Motorola, telefonlarında Android OS kullandığı için büyük bir üne sahiptir. Yazılım stoğa yakın, Motorola tarafından eklenen bir avuç kısayol için tasarruf edin.

Razr bir "tablet haline gelen telefon" olmadığından, cihazlarını kullanıcı dostu yapmak için hem Galaxy Fold hem de Huawei Mate X'in uğraşması gereken yazılım karmaşasını önlüyor. Motorola Razr'ı Android 9 Pie ve birkaç eklenti dışında bir şeyle gönderirse, sıcak bir resepsiyon alması gerekir.

Razr 'en ucuz' katlanabilir olurdu
Motorola 2004 yılında orijinal Razr'ı piyasaya sürdüğünde, enflasyona göre ayarlandığında yaklaşık 725 dolar olan hizmetle 450 dolara mal oldu. Wall Street Journal'a göre, yeni katlanabilir Razr 1,500 dolar tutabilir. Bugün satılan diğer telefonlardan çok daha pahalı.

Ancak, 1.980 dolarlık Galaxy Fold ve Mate X için ödeyeceğiniz 2.600 dolar olan Motorola Razr, katlanabilir telefonlara gelince bir "anlaşma".

TCL, son derece ucuz katlanabilir hale getirmeyi planlayacağını söyledi ve Huawei, bazılarında da çalıştığını söyledi. Ancak henüz kesin bir şey yok.

Daha sonra, Razr, insanları cüzdanlarını açmaya yönlendirebilecek tanıdık bir isim ve tasarıma sahiptir. Motorola, aynı rapora göre üretimi yalnızca yaklaşık 200.000 ünite ile sınırlayacak. Bu sınırlı kullanılabilirlik, muhtemelen daha fazla kişiyi telefonda oynamaya zorlayacaktır.

Bunlardan herhangi biri gün ışığına çıkacak mı? Yoksa tüm bu söylentiler ve çizimler sadece eğlenceli bir fantezi midir? Daha fazla bilgi edinmek için bu yaza kadar beklememiz gerekecek. Bu nedenle, daha fazla ayrıntı ortaya çıktıkça, bu hikayeyi güncellediğimizde sık sık tekrar kontrol edin.

Motorola bu hikaye hakkında yorum yapmaktan kaçındı.