Ekranda bir delik açın, arkaya fazladan bir kamera ekleyin, içseller için zorunlu yıllık güncellemeleri yapın ve Samsung Galaxy S10+ ile bitirdiniz.

yani, eğer bir S9 + ile başlarsanız açık değil. Ancak bu onu basitleştiriyor ve nüansları araştırmayı tercih ediyoruz. Haydi devam edelim ve Samsung Galaxy S'nin onuncu baskısının ne kadar büyük olduğunu görmek için yolculuğumuza başlayalım.

Şimdi, sadece çok açık bir şekilde açtığımız için, bunların hepsinin gerçek olmadığı anlamına gelmiyor - ekranda aslında bir delik var, ancak telefonun neredeyse tamamını kaplayan muhteşem bir AMOLED panel, artı sadece bir delik değil, tamamen yeni bir 4K özellikli çift pikselli selfie kamerası.

Ayrıca doğru, S10 + ve S10'un arkasında üçüncü bir kamera var, S9 + kamera yapbozunun eksik ultra geniş açılı parçası, akıllı telefon kamera trifecta'mızdakileri tamamlıyor. En azından şimdilik?

Ve yonga seti yeni ve yücedir ve birçok kişinin dizüstü bilgisayarlarından daha fazla RAM vardır ve S10 + bir terabayta kadar iç depolamaya sahip olabilir - donanım birinci sınıftır. İşte Galaxy S10 + 'ı oluşturan şeylerin özeti.

 

Samsung Galaxy S10+ özellikleri

 

  • Gövde: Alüminyum çerçeve, Gorilla Glass 6 ön, GG5 arka, 157.6x74.1x7.8mm, 175g Prizma Beyaz, Prizma Siyah, Prizma Yeşil, Prizma Mavi, Kanarya sarısı, Flamingo Pembe renk şemaları. Seramik Siyah ve Seramik Beyaz ... seramik sırtlar, 198g. Toz ve su koruması için IP68 derecesi.
  • Ekran: 6.4 "Infinity-O Dinamik AMOLED, 1.440x3,040px, 19: 9 (2.11: 1) en boy oranı, 526ppi; HDR10 + desteği (ilk).
  • Arka kamera: Geniş (ana): 12MP, 1 / 2.55 "sensör, f / 1.5-2.4 açıklık, 26mm eş odak uzaklığı (77 ° FoV), çift piksel PDAF, OIS. Telefoto: 12MP, 1 / 3.6" sensör, f / 2.4 açıklık, 52mm eşdeğeri. odak uzaklığı (45 ° FoV), PDAF, OIS. Ultra geniş: 16MP, f / 2.2 açıklık, 12mm eşdeğeri. odak uzaklığı (123 ° FoV), sabit odak.
  • Ön kamera: Ana: 10MP, f / 1.9 diyafram, 25mm eşdeğeri. odak uzaklığı (80 ° FoV), çift piksel PDAF. İkincil (sadece derinlik): 8MP, f / 2.2 diyafram, 80 ° FoV, sabit odaklı lens.
  • Video kaydı: Arka: 4K 2160p @ 60fps'ye kadar EIS, 2160p @ 30fps'ye kadar EIS, 1080p @ 240fps'e kadar yavaş mo, 0,4 saniyeye kadar süper yavaş mo 720p @ 960fps (normal hızda 12s oynatma); HDR10 + kaydı. Ön: EIS ile birlikte 4K 2160p @ 30fps'ye kadar.
  • İşletim Sistemi / Yazılım: Android 9.0 Pie, Samsung One UI.
  • Yonga seti (pazara bağlı): Snapdragon 855 (7nm): okta-çekirdekli CPU (1x2.8GHz ve 3x2.4GHz Kryo Altın ve 4x1.7GHz Kryo 485 Gümüş); Adreno 640 GPU. Exynos 9820 (8nm): okta-çekirdekli CPU (2x2.7GHz Mongoose M4 ve 2x2.3GHz Cortex-A75 ve 4x1.9GHz Cortex-A55); Mali-G76 MP12 GPU’ya.
  • Bellek: 128 GB depolama alanı olan 8 GB RAM, 512 GB depolama alanı olan 8 GB RAM (yalnızca Seramik sürüm), 1 TB depolama alanı olan 12 GB RAM (yalnızca Seramik sürüm); microSD kart yuvası (çift SIM sürümlerinde hibrit).
  • Batarya: 4.100mAh Li-Ion (kapalı), 15W kablolu şarj (Uyarlanabilir Hızlı şarj, QuickCharge 2.0 uyumlu), 15W Hızlı Kablosuz Şarj 2.0, Kablosuz PowerShare.
  • Bağlanabilirlik: Belirli pazarlarda mevcut olan tek SIM, Çift SIM (karma yuva); LTE-A, 7 Bantlı taşıyıcı agregasyonu, Cat.20 / 13 (2Gbps / 150Mbps); USB Tip-C (v3.1); Wi-Fi a / b / g / n / ac / ax MU-MIMO; GPS, GLONASS, Beidou, Galileo; NFC; Bluetooth 5.0.
  • Çeşitli: Ultrasonik ekran altı parmak izi sensörü; stereo hoparlörler (alttan ateşleme + kulaklık); birlikte verilen AKG kulaklık

 

S10 +, ilkbahardan çıkan üçü arasında en üst seviye olan dört Galaxy S10'lar dizisinde oturuyor. Biraz küçültün (normal - ekran boyutu, pil kapasitesi), öndeki ikincil kamı alın ve vanilya Galaxy S10'u elde edin. Bu ikisinin yanında, Galaxy S10e, telefoto kamerası (ultra geniş hala mevcut) ve daha küçük, daha düz, daha düşük çözünürlüklü bir ekrana sahip, ancak Sony'nin artık yapmak istemediği gibi uygun bir süper mini ekrana sahip değil.

Sonra dördüncü olan var - olabileceği ya da olamayacağı nihai Galaxy S10 5G. Eğer serbest bırakılırsa, sonuçta, bu yazdan daha erken olmayan bir zaman ya da başka bir şey olacak. Bu kesin.

Her neyse, biz burada ve şimdi Galaxy S10 + var, öyleyse, hadi artık daha fazla zaman kaybetmeyip açalım.

 

gsmarena 001

 

S10 +, ilkbahardan çıkan üçü arasında en üst seviye olan dört Galaxy S10'lar dizisinde oturuyor. Biraz küçültün (normal - ekran boyutu, pil kapasitesi), öndeki ikincil kamı alın ve vanilya Galaxy S10'u elde edin. Bu ikisinin yanında, Galaxy S10e, telefoto kamerası (ultra geniş hala mevcut) ve daha küçük, daha düz, daha düşük çözünürlüklü bir ekrana sahip, ancak Sony'nin artık yapmak istemediği gibi uygun bir süper mini ekrana sahip değil.

Sonra dördüncü olan var - olabileceği ya da olamayacağı nihai Galaxy S10 5G. Eğer serbest bırakılırsa, sonuçta, bu yazdan daha erken olmayan bir zaman ya da başka bir şey olacak. Bu kesin.

Her neyse, biz burada ve şimdi Galaxy S10 + var, öyleyse, hadi artık daha fazla zaman kaybetmeyip açalım.

Alacağınız şey Samsung'un Uyarlanabilir Hızlı Şarj standardını (QuickCharge 2.0 uyumlu) ve beraberinde gelen bir USB kablosunu destekleyen 15W'lık bir şarj cihazı. Ayrıca örgülü kablolara sahip güzel bir AKG markalı kulaklıklı mikrofon seti ve Samsung'un normal iki USB adaptör seti - dişi A - erkek C ve dişi mikro B - erkek C arasında daha önce bu adaptörlerden birini eksik paketler görmüştük. bölgesi. Durumda da aynı şey var - bazı pazarlarda bir tane olacak, ancak inceleme birimimizde yok.

Tasarım ve 360 ​​derece döndürme
Orada yokmuş gibi yapabiliriz, ama sihirli bir şekilde kaybolmasına neden olmaz, o yüzden konuşalım. Ekranın sağ üst köşesindeki hap şeklindeki kesiktir, endüstrideki belki de en acil sorun olan delgi deliği stil çözümünün bir uzantısıdır - selfie camını bir üst çerçevenin yokluğunda nereye sığdırır.

Tek bir kişinin özellikle delikli selfie kameralarından hoşlandıklarını söylediklerini duymadık, izole - en iyi ihtimalle insanlar bir delikli deliğin, tam bir iPhone X tarzı çentikten biraz daha az sakıncalı olduğunu söyleyecek, ancak bu görüş bile değil. t evrensel. Ve daha zarif dewdrop çentiklerin akmasıyla, çentik nefreti daha az şiddetli hale geldi.

Samsung, galaksilerin bir çentik kalabalığından sıyrıldığından emin olmak için geçen yıl amiral gemisi telefonları için çentikten kaçındı, ancak S10 nesli için delme deliğini benimsemeye ve kendisi için bir isim yapmaya karar verdi. Bundan sonra bile ekranlarını markalı - Galaxy S10 + bir Infinity-O ekrana sahip. Mesele şu ki, 'O' parçasına fazla takılıyor olabiliriz ve 'Sonsuzluğu' kaybediyor olabiliriz.

 

gsmarena 025

 

Ve Galaxy S10 + gerçekten de sonsuzluk ekranına geldiğimiz kadar yakın - bir uçtan diğerine uzanan bir ekran. Henüz tam olarak orada değiliz, hala üstte ve yanlarda birkaç milimetre çene ve bazı çerçeve var, ancak S10 + yine de endüstriyel tasarımın etkileyici bir özelliği.

Kıvrımlı kenar göstergeleri birkaç yıldır Samsung imzası olmuştur ve S10 + 'da da bir tane vardır. 2014'ün kanıt kanıtı Not Edge'in ardından, eğriler incelik kazanıyor ve fonksiyonlar form ile daha iyi bir denge sağlamak için savaşırken, bu nesil neredeyse hiç orada bulunmuyor.

Ekranın altındaki ultrasonik parmak izi tarayıcısını yerleştirmek için bu ölçeğin hangi tarafını tartıştık. Çok fütüristik, parmağınızı ekrana koymak ve cihazın sizi tanımasını ve kilidini açmasını sağlamak için hiç şüphe yok. Artı, ön tarafta olmak, telefon masanın üstünde yatarken kullanabilirsiniz.

Ancak, geleneksel arkaya monte edilmiş sensörler mükemmel bir noktaya yaklaşırken, güvenilirlik açısından oldukça kusursuz değil (yazılım bölümünde daha fazlası) ve burada doğru takasları alıp almadığımızı merak ediyoruz.

Her zamanki pozitif benliğimiz olarak, arkasındaki parmak izi sensörünün bulunmamasının daha düzenli, minimalist bir görünüm için izin verdiğine dikkat çekeceğiz. Eh, minimalist görünmek için üçlü kamera kurulumu yapılabildiği ölçüde, yani.

Üç modül, flaş, kalp atış hızı sensörü ve SpO2 ile ortak bir pencereyi paylaşıyor ve bir şekilde hepsi karmaşık görünmüyor. Şimdi bir şeyleri mahvetmek için bir parmak izi okuyucusu olduğunu hayal edin - nah, ait olduğu ekranın altında.

Galaxy S10 + inceleme ünitemiz sedefli bir etkiye sahip olan ve farklı ışık altındaki soluk pembe ve mavinin tüm tonlarını gören Prizma Beyaz renktedir. Birkaç başka Prism renk şeması mevcut ve sadece bir favori seçmek için mücadele ediyoruz - biz bile istediğimizden daha özel bir derinlik etkisine sahip olduğu için, doğrudan tanımadığımız siyahlar bile gizli değil. Ne yazık ki seramik versiyonlarını göremedik.

Bunlar Gorilla Glass 5 kaplı Prizma'nın desteklediğinden daha çizilmeye karşı dayanıklı olmalıdır, ancak bunlar ilave ağırlık pahasına gelir - seramik bir Galaxy S10 + 198g'de ağırdır, mevcut Not9'un 9g ve ağırlığının S9 + 'dan 3 g'ı altındadır.

Muhtemelen, normal S10 + s'den birini alacaksınız ve bunlar ağırlık söz konusu olduğunda hoş bir sürpriz olacak - S9 + 'ın 189 g'ına kıyasla sadece 175 g. İkisi arasında geçiş yaparken fark hemen hissedilir ve kilo kaybı çok takdir edilir. Ayrıca, S10 + 'ın S9 +' dan daha büyük bir bataryaya sahip olması gerçeği ile daha da etkileyici bir hale geldi. Sadece bu değil, S10 + da 0.7mm ile değiştirilen telefondan daha ince.

 

gsmarena 029

 

Galaxy S10 + 157.6x74.1x7.8mm ölçülerinde S9 + 'dan yarım mil daha kısa ve 0.3 mm daha geniş ve Not9'dan 4.2 mm daha kısa ve 2.3 mm daha dar olmasını sağlıyor. İnce profil sayesinde, her ikisinden de daha kompakt bir his veriyor.

Mate 20 Pro aynı zamanda S10 + 'dan daha kalın (8.6 mm) ve daha ağırdır (189g), ancak 2 mm'ye kadar daha dardır ve ekranlar boyunca germek zorunda kaldığınızda farkı hissedebilirsiniz. Daha sonra aslında S10 + 'dan daha ince olan mevcut büyük boyutlu bayrak gemilerinden biri olan iPhone XS Max var (yalnızca marjinal, 7.7 mm'de, ancak hala). Bununla birlikte, önemli ölçüde daha ağır (208g) ve daha geniştir (77.4mm).

Tüm (göreceli) kompaktlığı için, Galaxy S10 + 'ın kullanımı konusunda büyük bir sorunu var - güç düğmesi sağ tarafa o kadar yükseğe yerleştirilmiş ki normal parmak / avuç jimnastiğinden daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Tercih ettiğiniz el. Orada olmasının nedenini ancak dahili bileşenlerin bulunduğu yerde veya S10e'un güç düğmesi / parmak izi sensörüyle daha uyumlu hale getirmek için mi söyleyebiliriz? - ancak nadiren ofisten nefret etme konusunda olduğu kadar fikir birliği yaşamadık.

Ses seviyesi rocker ve Bixby anahtarı solda, beklediğiniz yerde oldukça fazla. Daha büyük bir güç düğmesinin zarar görmemesine rağmen, tüm düğmeler iyi bir şekilde tıklayıp yeterli boyut ve şekildedir. Sonra tekrar, aşağı yerleştirilmiş bir güç düğmesi de zarar vermedi, ama işte buradayız.

Kart tepsisi, üst ve çift SIM modellerinde kayar ve bir ya da diğerinde paylaşılan - bir nanoSIM yuvasına ve ikinci bir nanoSIM ile bir microSD kart arasında paylaşılan birine sahip olur. Özel yuvalar, sadece söyleyerek, çok daha iyi.

Alt kısımda aşağı doğru giden modelde bir değişiklik olmaz - ortada bir USB-C bağlantı noktası vardır, 3,5 mm kulaklık girişi sola ve kulaklık ve sağdaki kulaklık.

Oh, bu arada, son jenerasyonda olduğu gibi, çerçeve alüminyumdan yapılmış ve karışıma eklenen arka rengin en ufak bir ipucu ile neredeyse parlak. Tabii ki, Galaxy S10 + toz ve su koruması için IP68 derecesine sahiptir.

6,4 inç HDR10 + yetenekli Dinamik AMOLED
Galaxy S10 ailesindeki akıllı telefonlar Samsung'un ilk Dynamic AMOLED ekranlarına sahip. Bu geçmişin Süper AMOLED'leri gibi, ancak HDR'ye vurgu yaparak - bu Gökadalar, HDR10 + 'ı destekleyen ilk akıllı telefonlar (' + 'burada önemli olan). Fakat en önemlisi, bu paneller şimdi çok daha iyi.

Özellikle S10 + 1440x3040px çözünürlüğe sahip 6.4 inçlik bir panele sahiptir - eğer böyle bir eğiliminiz varsa, 19: 9 en boy oranında QuadHD +. Piksel yoğunluğu, bol miktarda 526 ppi ile çalışır.

Neredeyse unutuyorduk - bu bir Infinity-O ekranı, selfie kamerası için kesikliği belirten 'O'.

Kaydırıcıyı manuel olarak tutarken S10 + ünitemizde 385nit maksimum parlaklık ölçtük. Auto'nun devralmasına izin veren telefon, testimizde 793nits'in iki katından fazlasına kadar krank yapabiliyor. Bu, sınıf lideri bir sonuç ve Note9 ve S9 + 'dan ve ayrıca iPhone XS Max'tan önemli bir sıçrama. İPhone, elinizdeki parlaklığı S10 + 'dan çok daha yüksek bir hızda tutabiliyor.

Şimdi, maksimum parlaklığın ölçülmesiyle ilgili olarak, sonuçlarımızın Samsung'un tırnak sayısından (1200nits'e kadar) farklı olduğuna dikkat edilmelidir. Ancak parlaklık testimizi% 75 ortalama görüntü seviyesinde (APL) yapıyoruz, bu da beyaz test modelimizin ekranın fiziksel boyutunun% 75'ini aldığını ve bunun gerçek yaşam seviyesi olduğunu düşünüyoruz.

Teknolojinin doğası gereği, AMOLED ekran parlaklığını, beyaz renkte aydınlatılması gereken alan küçüldükçe kademeli olarak yükseltebilir. Bu nedenle, herhangi bir AMOLED max ekran parlaklık ölçümü, yalnızca test deseninin boyutu net olduğunda diğer testlerle karşılaştırılabilir.

Samsung'un yalnızca 1200nits için olan maksimum parlaklık iddiasının doğru olabileceğini hayal edebiliyoruz, sadece farklı koşullar altında (daha küçük bir APL ile) ölçülecekti. Sadece% 10'luk bir APL ile olanları görmek için uğraştık ve 1025 nit'lik bir okuma aldık. Ayrıca, Samsung'un ekranını yalnızca belirli koşullar yerine getirildiğinde (örneğin HDR video oynatırken olduğu gibi) reklamı yapılan parlaklık seviyesine getirmesi seçeneğini dışlayamayız. Bu nedenle, amacımızın size ulaştığını umarız, bu test sonuçlarını yalnızca kendimizin test ettiği diğer cihazlarla karşılaştırmanız gerekir.