1.980 $ Samsung Galaxy Fold ve 2.300 Euro'luk Huawei Mate X katlanabilir telefonları hakkında bir şeyler duymak bir şeydir.

Türünün ilklerinden birini kullanmak tamamen başka bir şeydir. Dün ikisinin de vahşi olduğunu düşünmüştüm. Ancak bugün Mate X ile 5 dakika geçirdikten sonra, katlanabilir cihazların çekiciliğini çok daha derinden anlıyorum.

Telefonlar sadece özellik değil. Sürekli tutup taşıdığımız fiziksel şeyler. Onlar da duygusal. Telefon tasarımları güçlü reaksiyonlara neden olabilir. Telefonunuzu kaybetmek, en iyi şekilde rahatsız edici ve en kötü şekilde yıkıcı olabilir. Katlanabilir her telefon bir vahiy olacak, ama benim için, Mate X.

Katlanabilir telefonlar, bir kıyı endüstrisini sarsma şansı verirken, telefonunuzda kullanmanız gereken ekran alanını da iki katına çıkarır. Katlanabilir telefonlar telefon-tablet melezleri oldukları için, daha yavaş bir pazarda daha fazla kar elde etmek isteyen şirketler için en üstte önemli bir gelir akışı açan daha yüksek bir fiyatı emredebilirler.

Ancak bükülebilir ekranların bu yeni dönemi aynı zamanda Wild West telefon tasarımını da temsil ediyor: Bir telefon, merkezden aşağıya, iki tarafa doğru içe veya dışa doğru katlanabilir, hatta bileğinizin etrafında bir saat gibi bükülebilir. Bu erken aşamada, şirketler katlanabilir bir telefonun ne anlama geldiğini araştırıyorlar. Şu anda her şey gidiyor.

Huawei, katlanabilir telefon spot ışığında sırasını istiyor ve Mate X ile ikna edici - ama pahalı - seçmelere katılıyor. Ana yarışma: Samsung'un Galaxy Fold telefonunda iki ekran, toplamda altı kamera bulunuyor ve ortada 7.3 inçlik bir tablete açılmak üzere açılıyor. Huawei'nin Mate X - "eski", "on" değil "olarak telaffuz edilir - 8 inç ekranda kullanmak için üç yolu, dört kamera (görebildiğiniz üç, geçici olarak gizlenmiş olan bir tane) ve size elinizde çekici bir tasarım veren ilginç bir tasarım var tek elle kullanım için taban.

Kapatıldığında, Mate X büyük bir ekranı iki tarafa geriye doğru bükerek bu tarafların her birini cihazı çevirip hareket ettirirken aydınlanan bir "ekran" olarak görür. Baş aşağı çevirin, ters çevirin, açın ve telefon tam olarak nerede olduğunuzu bilir. Mate X ile kısa sürede iyi çalıştı, ancak donanım tasarımının kendisi yeni.

Görmek istediğim Galaxy Fold'un bir araya getirilmiş iki cilalı telefona benzemesi durumunda, Mate X akıllı ve tazelenmiş bir şekilde kendi içine yerleşiyor. Huawei, kameralarını ve temel bileşenlerini eğri haline getirdiği düşey kenar çubuğu boyunca itti. Kapatıldığında, ekranın daha küçük kısmı bu "şahin kanadı" eğrisine uyar. Açıldığında, Huawei bu bölümü "ergonomik bir tutamaç" olarak nitelendiriyor ve bu da neden başka bir yerde bulunmayacak kadar kalın bir levha olduğunu açıklamaya yardımcı oluyor.

Muhtemelen sadece tutacağımdan tutmazdım - bunun için biraz dar - ama sağ elimde dengeyi korumak için parmak uçlarım uzatılmış haldeyken kendimi oldukça sağlam hissettim.