Samsung'un bir sonraki amiral gemisi de iPhone XS ve Pixel 3'ten bir ipucu alabilir.

 

Bundan bir ay sonra Samsung, San Francisco'daki Galaxy S10 modelini tanıtacak ve Samsung'un bir sonraki amiral gemisi olan telefonunun sahip olacağı tüm yeni hediyeler hakkında aylarca söylenti toplayacak. Samsung'un 10. yıldönümü Galaxy S telefonu olarak, Galaxy S10 özel bir öneme sahip. Bu telefon, Samsung akıllı telefonlarını ev ismi haline getiren tasarımların ve dünyanın en iyi akıllı telefon markası haline getirilmiş olan on yıllık iyileştirmenin sonucunu temsil ediyor. Ayrıca, telefon satışlarının kaydığı ve No 2 Huawei gibi rakiplerin Samsung telefonlarını yenilediği bir zamanda geliyor.

Galaxy S10'un etrafında dönen pek çok söylenti, birden fazla arka kameralı, dünyanın ilk "ultrasonik" ekranlı parmak izi okuyucusu ve O-şekilli "zımbalı yeni bir ekran ile 2018'lerin Galaxy S9'unda gelişen amiral gemisi Android telefonun resmini çiziyor -delikli "selfie kamera için çentik değil. Ancak Galaxy S10'dan gerçekten ne istediğimi düşündüğümde, yardım edemiyorum ama yılın en gözde Android telefonumuz olan Pixel 3'ten ilham alıyorum, iPhone XS ailesi, Huawei Honor View 20 ve Samsung'un kendi Galaxy Note'u 9.

42b0040

 

Şimdi beni yanlış anlama. S10'un söylentili Infinity-O ekranını çalışırken görmek beni heyecanlandırıyor, ancak çentikler beni biraz tütsü alma konusunda rahatsız etmiyor. Ekrandaki parmak izi okuyucusu, Galaxy S9'a ulaşmak için tırnaklarımı çiğnemiş olduğum bir şey olsa da, müthiş bir 3D derinlik haritalama kamerası şimdi daha önemli. Her şeyden önce, telefonu kullanmaktan zevk alan pürüzsüz, cilalı bir deneyim istiyorum.

Galaxy S10, 2019’da Samsung’un serveti için büyük önem taşıyor. Zayıf Galaxy S10 satışları, 2018'de 200 milyon telefon satan Apple'ı en büyük ikinci marka olarak değiştiren Çinli bir rakip olan Huawei'nin kapısını açabilir.

Ancak Huawei'nin küresel hükümetler ve taşıyıcılarla olan sürtünmesi, yalnızca CFO’nun Kanada’da Washington’un Huawei’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla tutuklanması üzerine tutuklandığında yükseldi. Samsung'un yavaşlamaya başladığı gibi, Huawei olduğu gibi, telefon satışları yükselişte.

Galaxy S10'un cep telefonları her yıl daha da pahalı bir hale gelse bile vay ve ilham vermesi gereken bu şeye karşı çıkıyor ve alıcılar eski telefonları değiştirmeden önce daha uzun süre beklemektedir.

Galaxy S10 dilek listemin en üstündeki bazı özellikler çok uzun zamandır geliyor. Diğerleri, Samsung'un amiral gemisi cihazı için daha kişisel hedefler. Aşağıdaki yorumlara kendi en çok aranan Galaxy S10 özelliklerinizi eklemek için çekinmeyin.

snapdragon855 demo 6

 

1. Bu tasarımı elden geçirin

Galaxy S9 ve S9 Plus, yine de tarihli hissetmeye başlayan güzel tasarımlı harika telefonlar.

Bazıları Samsung'un Galaxy S serisini mükemmelleştirdiğini söylese de, diğerleri de - ben dahil - Samsung'un 10. yıl dönümü telefonunu bir makyaj yapmasını bekliyor. Galaxy S10, Galaxy S hattını yeniden keşfedebilirse alkış kazanacak ve cihaz geçen yılki modele çok fazla benzerlik gösterirse sert eleştiriler çekecektir.

Samsung, Galaxy S10'a daha taze bir boya kat kazandırmak için Huawei, Oppo ve OnePlus'tan ipucu alabilir. Thunder Purple'taki Huawei P20 Pro ve Mate 20 Pro, Oppo Find X ve OnePlus 6T, Samsung'un gerçekten ihtiyaç duyduğu tüm ilham kaynaklarını sunuyor.

Telefona bir dava açıp açmasanız bile, renkler telefon üreticilerinin öne çıkıp raf çekiciliği yaratabilmelerinin bir yoludur.

2. Gerçekten iyi bir derinlik algılayıcı 3D kamera
Aklımda Galaxy S10 bir ekran parmak izi okuyucu olacak. Ve bunu istememe rağmen, S10'un beraberinde getirebileceği kaliteli bir 3D derinlik algılama kamerası olması da kritik. Galaxy çizgisi zaten iPhone X, iPhone XS ve benzerleri için Apple'ın Face ID'sinin ardında iki kuşaktan oluşuyor ve rekabetçi kalmak istiyorsa Samsung bu yüz eşleştirme oyununda yer almak zorunda.

samsung galaxy s9 gold 3466

 

The Galaxy S9 and Note 9 phones already have a built-in iris scanner that can verify your identity and securely pay for mobile goods and services. But Samsung also panicked last year and introduced a hybrid version of iris scanning and face unlock on the Galaxy S9, called Intelligent Scan, that's not secure enough to verify a monetary transaction. If it's not secure enough for payments, it's not very secure at all.

A 3D selfie camera is useful for things other than securely unlocking your phone with your face and approving mobile payments though. This kind of depth-sensing sensor would also open up different kinds of portrait photos, which could improve selfie quality while also enabling new effects, like say swapping out the background or applying a cool color filter on it.

 

İyi bir derinlik eşleme kamerası, Apple'ın tuhaf Memoji'sine meydan okumak için Galaxy S9'un korkunç AR Emoji özelliğini de yükseltebilir. (Aslında, Honor View 20, standart bir 2D kamera olmadan kendi AR Lens özelliğine sahiptir.) Sonunda, bir 3D selfie kamerası, hatta çizgi üzerinde oldukça ilginç AR yeteneklerine yol açabilir.

İyi bir haber, bildiğimiz işlemcinin, Qualcomm'un Snapdragon 855 yonga seti olan Galaxy S10'u kullanacağını bilmesi, 3D ön kamera karşılığını destekleyecek şekilde tasarlandı. Samsung, Face ID versiyonunu çalıştırmak ve çalıştırmak için bu arka uç bileşenini programlamak zorunda kalacaktı, ancak yonga özelliği destekliyor.

Hala Galaxy S10'un 3D yüz kilidinin yanı sıra, Qualcomm'un ultrasonik parmak izi okuyucusunu ekranda kullanmasını istiyorum. İPhone X'i kullanma konusundaki en büyük şikayetlerimden biri, Face ID başarısız olursa, telefonunuzun kilidini açmak için hiçbir biyometrik yedekleme olmamasıydı (şifreyi kullanmanız gerekir). Samsung iki şekilde de olabilirdi.

Not: Galaxy S10 portre videoları çekebilir ve Snapdragon 855 yongasıyla 'ultrasonik' parmak izi okuyucusu kullanabilir

 

Kağıt üzerinde, Galaxy S9'un çift diyafram açıklığı daha iyi geliyor. Bazı editörler ayrıca sahneye uyacak şekilde doğru ayarlama kabiliyetini de savunurlar. Bununla birlikte, hayran olmak için mücadele ettim. Fotoğraflar sıkıcı olmalarını beklediğimde genellikle solgun ve yumuşak görünüyor ve net bir şekilde çekmeyi beklediğim sahneler siz (veya özne) tam olarak durmadığında bulanıklaşıyor. Yine de, çoğu zaman, gün ışığında dışarıda fotoğraf çektiğinizde Galaxy S9 çekimleri hala çok iyi.

Samsung Galaxy S9’un kamerasıyla Note 9’u geliştirdi. AI yazılımı, eldeki sahneye bağlı olarak ayarları optimize ediyor. Bu, Galaxy S10 için de değerli bir katkı olacaktır.

 

4. 128GB başlangıç depolama

Samsung, lüks Galaxy Note serisi için sık sık en iyi özelliklerini saklı tutar, ancak 10. yılındaki telefonu ilgi odağının bir kısmını hak ediyor. Umudum, temel model Galaxy S10'un, 128GB depolamalı geçitten Galaxy Note 9'a uymasıdır.

Gerçekçi olmak gerekirse, Samsung Galaxy S10'u Not 9'dan daha ucuz tutmak isteyeceğinden, bunu elde etmek oldukça zor olacak. Ancak, bu kadar büyük bir başlangıç deposuna sahip bir telefon, özellikle 64GB'da başlayan 1000 Dolar'lık iPhone'a karşı güçlü bir açıklama yapacak. Samsung maliyetleri düşürebilirdi.

Huawei, burada eldiveni aşağı attı. Orta seviye Honor View 20, 128 GB ve 256 GB depolama seçeneklerine sahip ve 2.999 yuan'dan dönüştürdüğünüzde 450 doların altında bir maliyete sahip. (22 Ocak’ta daha ayrıntılı bir küresel fiyatlandırma elde edeceğiz.)

İnsanların daha büyük fotoğraf ve video dosyaları çektiği ve kaydettiği bir çağda, bir telefonla edindiğiniz gömülü depolama miktarı önemli bir değer katıyor.