Türkiye iddialarıyla 43 bin dolar seviyesini de geçen Bitcoin fiyatı, doğruluk payı olmayınca çakıldı. Kale olarak görülen 40 bin dolar bandının da altına sarkan

Bitcoin’de işler iyi gitmiyor.

Uzun süredir 40 bin dolar bandı üzerinde akümüle olmaya ve yukarı doğru güç toplamaya çalışan Bitcoin, devlet başkanları Nayib Bukele ve Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesi ile umutlanmıştı. Türkiye’nin hazinede Bitcoin tutacağı iddiaları sonrasında 43 bin dolar sınırını da geçen Bitcoin çok fena çakıldı.

Bitcoin fiyatı düşüşte
Dün toplantı beklentileri ile 43500$ seviyesine kadar yükselen ve umutları yeşillendiren Bitcoin, ne yazık ki toplantıdan beklenen sonuç çıkmayınca düşüşe geçti. Neredeyse 6000$ düşerek 37700$ sınırına kadar gelerek buradan tepki aldı. Yine hem kısa hem uzun on milyonlarca dolar pozisyon likidite oldu. Şu sıralar 38000$ bandında tutunmaya çalışıyor.


Altcoin rallisini başlatması beklenen Ethereum ne yazık ki kendi rallisini başlatamadan 2750$ sınırına kadar indi ve buradan tepki aldı. Şu sıralar 2750$ sınırında geziniyor. İlk 100 içerisinde yüzde 10-15 civarında düşüşler yaşandı.

Önümüzdeki günlerde FED toplantısının olması diğer bir sıkıntı. FED faiz arttırımının biraz erkene çekilebileceğini ima edince işler karışmıştı. Bu bakımdan önümüzdeki hafta Bitcoin için daha volatil geçecek.