Amazon, güvenlik endişeleri arttıkça işçilerin faaliyetleri üzerindeki kontrolünü gevşetiyor . İnternet perakendecisi olan teyit etmek Bloomberg o depolarda

kişisel telefonlarını yasaklayan bir gençleşmiş bir çaba geri adım olacağı. Personele 17 Aralık'ta telefonlarını "bir sonraki duyuruya kadar" ellerinde tutabilecekleri söylendi.

Şirket, telefonları yıllarca depolarda yasakladı, ancak COVID-19 salgını vurdukça yaklaşımını kolaylaştırdı. Yasak, Ocak 2022'de yeniden başlayacaktı.

Amazon kararı açıklamadı, ancak bir kasırganın Illinois, Edwardsville'de bir depoya çarparak altı kişiyi öldürmesinden hemen sonra geldi. Aynı zamanda COVID-19 vakalarındaki bir artışı da takip ediyor. Depo çalışanları, hem güvenlik uyarıları için hem de acil durumlarda iletişim halinde kalmak için telefonlarına erişim talep etti. Yeniden yürürlüğe konan bir yasak, özellikle bir sevk memurunun bir kasırganın Edwardsville bölgesini kasıp kavururken bir sürücüye paketleri teslim etmeye devam etmesi için baskı yaptığı bir olayın ışığında, sağır görünebilirdi.

Şirketlerin, güvenliği artırmak veya personelin hassas bilgileri sızdırmasını önlemek için saatli telefon kullanımını yasaklamasına izin verilir. Bununla birlikte, akıllı mobil telefonlar günlük yaşamın önemli bir parçası haline geldikçe bu duruş değişiyor ve Amazon'un güvenlik konusundaki zayıf itibarının son olaylarla birleşimi , şirkete bir yasağı yeniden uygulamak için çok az yer bırakabilir - önemli bir kamuoyu tepkisi olmadan değil.