Ekim ayında Facebook (şimdi Meta) , ABD ve Guatemala'da kripto para cüzdanı Novi için küçük bir pilot test başlattı . Pilot testçiler, o zamandan beri hizmet aracılığıyla

birbirlerine kişisel ödemeler gönderebildiler. Artık şirket, ABD'de sınırlı sayıda kişinin Novi ödemelerini WhatsApp içinden gönderip alabileceğini duyurdu.

Gelişme sürpriz değil: Novi kurucu ortağı David Marcus daha önce Meta'nın Novi ödemelerini tüm yan kuruluşlarına, yani Facebook, Instagram ve WhatsApp'a sunacağını söylemişti . WhatsApp için para göndermek neredeyse mesaj göndermek kadar kolaydır; kullanıcıların uygulamadan çıkmalarına bile gerek kalmaz. Ayrıca, ücret ödemeden para göndermenin basit bir yoludur. Bunu yapmak için, kullanıcıların WhatsApp'ta amaçlanan kişiyi bulmaları, Android'de ataş simgesine veya iOS'ta metin çubuğundaki + simgesine dokunmaları, Ödeme'yi seçmeleri ve Novi hesaplarına nasıl giriş yapacaklarına ilişkin talimatları izlemeleri gerekir.

Novi Başkanı Stephane Kasriel, Twitter'da şunları söyledi: "İnsanların sevdiklerine para göndermeyi koordine etmek için WhatsApp'ı kullandıklarını sık sık duyuyoruz ve Novi, insanların bunu güvenli, anında ve ücretsiz olarak yapmasını sağlıyor. Ödemeler doğrudan insanların sohbetinde görünecek."

Facebook, dijital cüzdanını ve yıllardır desteklemesi beklenen Diem (eski adıyla Libra) kripto para birimini satıyor. Bununla birlikte, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin tepkisiyle karşılaştıktan sonra , Diem Derneği odağını değiştirdi ve Novi, ABD doları tarafından desteklenen Pax Dollar (USDP) adlı bir stablecoin kullanmaya karar verdi. Novi'de 1 USDP, 1 USD'ye eşittir. İnsanlar kullandıklarında kripto para birimi satın almayacaklar ve bir araç olarak stablecoin kullananlar sadece para transferleri. WhatsApp'ta Novi aracılığıyla USDP gönderirken şu an için son derece sınırlı bir kullanılabilirlik olmasına rağmen Kasriel, hizmetin kullanıcılardan deneyim hakkında geri bildirim aldıktan sonra erişimini genişletmeye çalışacağını söyledi.