Askeri bir terim olan fil yürüyüşü, bir tehlikeye karşı uçakların tam mühimmatlı bir şekilde belli düzene göre kalkışa hazır pozisyona geçmesine denir. Savaş uçakları askeri teknoloji harikalarından biridir. Özellikle tonlarca ağırlıktaki mühimmatlar ile yüzlerce kilometrelik süratleriyle uçuş gerçekleştiren uçaklar, havada 4'lü 5'li hatta7'li düzende uçabilmektedir.

Fil yürüyüşü de işte tam olarak bu düzene verilen isimdir.

FİL YÜRÜYÜŞÜ NEDİR
Askeri terminolojide, tehlike söz konusu olduğunda savaş uçaklarının mümkün olan en kısa sürede havada olmaları için tam yüklü olarak pist başında hazır olmaları anlamına gelen terimdir.

Bu yürüyüşler aynı zamanda, pilotların takım çalışması yeteneğini artırma, askeri üslerde hava-yer reaksiyonunun ölçülmesi ve güç gösterisi gibi amaçlarla gerçekleştiriliyor.

GÖVDE GÖSTERİSİ OLARAK KULLANILIYOR
Fil yürüyüşleri her ne kadar koordinasyon artırıcı bir unsur olsa da askeriyede zaman zaman ülkeler arasında yaşanan husumet ve sürtüşmelere karşı caydırıcı güç olarak da kullanılmaktadır.

Özellikle kalabalık bir uçak ordusu ile pistte yapılan bu gövde gösterisi niteliğindeki hamle, ciddi bir caydırıcılık içermekte, tehlikelere karşı duruş göstermektedir.