Arabirim, iPhone'unuza iOS 13, yeni bir Apple Watch uygulama mağazası ve WWDC 2019'da beklediğimiz en önemli güncellemelerle gelebilecek olan değişiklikler.

 

Bugün, iOS 13, MacOS 10.15 ve WatchOS 6'nın üst sıralarında yer alıyoruz ve Apple cihazlarınızın önümüzdeki aylarda görebilecekleri tüm değişikliklerin önizlemesini yapıyoruz. Apple'ın en son ürün lansmanında: bu hafta hiçbir yerden çıkmamış gibi görünen yeni yedinci nesil iPod Touch.

Karanlık mod sızdırıyor ve iOS hakkında bildiğimizi düşündüğümüz her şey 13
Söylentiye göre, iOS 13 bu yıl büyük bir tasarım değişikliği getiriyor, yepyeni bir ana ekran, alternatif renk düzeni ve aralarından seçim yapabileceğiniz bazı taze yazı tipleri.

Bu hafta 9 ila 5mac, rivayet edilen karanlık modun iPhone'da nasıl görüneceğine dair bazı ekran görüntülerini yakaladı. Yayına göre, karanlık modu etkinleştirmek için iki seçeneğiniz olacak: Ayarlar arasında geçiş yapmak veya kontrol merkezinizde kolay erişim için yeni bir düğmeye basmak. Apple'ın MacOS Mojave geçen yıl Mac'lere karanlık mod getirdi ve birkaç hafta önce geliştiricilerin konferansında Google, Android Q için yeni bir karanlık modunu açıkladı.

Değişen sadece arayüz değil. Yakın tarihli bir Bloomberg raporuna göre, Apple'ın birçok yerel uygulaması da elden geçiriliyor. Mesajlar uygulaması, profil resimleri ve durum güncellemeleri, Google’ın Gboard’una benzer yeni bir Swype stili klavyenin yanı sıra yazarken zaman içinde geri dönmenize ve geri dönmenize olanak sağlayacak bir geri alma özelliği ile WhatsApp tarzı bir makyaj olacağı söyleniyor. Ayrıca, Apple'ın iOS 13'te canlandırdığı söylenen bazı yeni Animoji ve Memoji özellikleri olmadan da iOS güncellemesi olmazdı.

Haritalar, Posta ve Hatırlatıcı uygulamalarının hepsinde küçük tazelemeler elde ettiği söylenir. Ve iPhone'umu Bul ve Arkadaşlarını Bul uygulamaları 9to5mac raporuna göre birleştirilebilir.

Apple, iOS ve WatchOS'ta sağlık özelliklerini zorluyor
Apple'ın Sağlık uygulaması büyük bir revizyon görebilecek başka biri. Uygulamanın, en alakalı sağlık verilerinizi en üst seviyeye taşıyacak yeni bir ana sayfa olduğu ve günlük istatistiklerinizi daha ayrıntılı bir şekilde görüntüleyebileceği ve zaman içindeki ilerlemesi olduğu söyleniyor. Ayrıca, işitme sağlığı, müziğinizi ve maruz kaldığınız ortamdaki ses seviyesini ne kadar yüksek sesle çalacağınızı etkileyen faktörler ve bir kadının adet döngüsünde sekmeleri tutan sıradan bir izleme özelliği gibi yeni izleme özellikleri de getirebilir. Dönem takibinin ayrıca Apple Watch'a Cycle adlı bağımsız bir uygulama olarak geldiği söylenir. Fitbit ve Garmin, bu özelliği zaten giyilebilir cihazlarının bazılarında doğal olarak kullanıyorlar.

iOS 13, uyku süresini optimize etmek için yeni karanlık modu, mevcut rahatsız etmeme özelliğini ve saat uygulamasını bir araya getirecek olan bu sağlık saldırısının bir parçası olarak daha iyi bir yatma modu getirebilir. Eylül ayında yeni nesil Apple Watch. CNET Kıdemli Muhabir Shara Tibken'e göre, bu yazılım güncellemeleri genellikle Apple'ın donanım açısından ne planladığına dair bize ipucu verebilir.

Ayrıca Apple'ın yatırım yapması sadece fiziksel bir sağlık değil. Apple'ın, iOS 13 ile dijital refah için bir adım atmaya devam etmesini ve ebeveynlerin çocukları için ekran zamanını sınırlamasına izin verecek birkaç kontrol daha içermesini bekleyin. Bu durum, şirketten kısa bir süre sonra App Store'daki üçüncü taraf ekran saati ve ebeveyn denetimi uygulamalarındaki 11 kısıtlamayı kaldırdı veya getirdi.

IPad daha bilgisayar gibi alabilirsiniz
iPad'lerin, iOS 13 ile daha fazla çoklu görev desteği, artı iPad'inizi MacBook'unuzun yanı sıra fare girişi desteği ile birlikte harici bir monitöre dönüştürmek için ikinci ekran uyumluluğu elde etmek için söylentiler verilir.

Daha fazla çoklu görev özelliği isteyen iPhone kullanıcıları bu güncelleme turunda hayal kırıklığına uğrayabilir. Dışarıdaki tek söylentinin ipucu, videolar için resim içinde resim izlemekten bahsediyor, ama hepsi bu.

MacOS ve iOS'un WWDC'de biraz daha sinerji yaşamasını bekleyebilirsiniz.

MacOS 10.15 evrensel uygulamalar getirecek mi?
Eğer söylentiler doğruysa, WWDC 2019 bizi iOS ve MacOS arasında tam entegrasyona bir adım daha yaklaştırabilir. Apple'ın bilgisayarlarında daha fazla yerel iOS uygulaması görmüştük ve bu eğilimin devam etmesini bekliyoruz.

İki ünlü Apple sızıntısı olan Guilherme Rambo ve Stephen Troughton Smith, MacOS 10.15'ten müzik, podcast, TV şovları ve kitaplar için Mac'e özel uygulamalar getirmesini bekleyebileceğimizi söyledi. Temel olarak, bu iTunes'dan ana program olarak tamamen kurtulmadan sekmeleri parçalara ayırır.

Fakat belki de en önemli değişiklik, çoğumuzun ortalama kullanıcılarının hemen görmeyeceği bir değişiklik. Apple, taraflar arası çerçevesini üçüncü taraf geliştiricilere açtığı söyleniyor, bu yüzden iPhone uygulamalarını Mac'lere geçirmek için çalışmaya başlayamayacaklarını söylüyorlar, bu da bir dokunmatik ekran veya fare ile çalışmalarını gerektiriyor.

apple watch 0120

 

Apple Watch sonunda kendi uygulama mağazasını alabilir
Belki de en önemli WatchOS 6 özelliği, söylentiler doğruysa, Watch için bağımsız bir uygulama mağazası olabilir. Apple Watch kullanıcılarının şu anda Watch'ta görünmeden önce iPhone'larına bir uygulama indirmeleri gerekiyor. Bu hamle, Saatin iPhone'dan daha bağımsız olmasına yardımcı olacak ve nihayetinde kendi başına yaşayabilecekti.

WatchOS 6 güncellemesiyle Apple Watch'dan bekleyebileceğimiz sağlık güncellemelerinin birkaçını çoktan geçtik, ancak daha fazlası da olabilirdi. Kullanıcılara ilaçlarını almalarını hatırlatan Dose adında yeni bir uygulama görebiliriz.

Ayrıca, bu güncellemeyle yeni izleme ekranlarını ve önceki yinelemelerde olduğu gibi seçilebilecek yeni komplikasyonları da bekliyoruz.

Yeni iPod Touch ve Apple işlerinde olabilecek diğer ürünler
Donanım, Apple'ın geliştirici konferansında verilmez, ancak bir şey elde edersek, büyük olasılıkla yeni bir Mac Pro olurdu. Apple, 2019'da bu makineye güncelleme sözü vermişti ve bunu göstermek için iyi bir zaman olurdu. Bir sonraki etkinlik, Eylül ayındaki iPhone olayı, daha az muhtemel görünüyor ve sonra belki Ekim etkinliği.

Ya da yeni çıkan MacBook Pro ve iPod Touch ile Apple'ın son zamanlarda yaptığı gibi, açılış etkinliği olmayan sürpriz bir sürüm olarak ortaya çıkabilir.

Dört yıllık bir aradan sonra, bu hafta Apple nihayet iPod Touch hattını yeniledi. Yedinci nesil cihazı, dört inçlik ekranı olan sonuncuya, eski okulun daha geniş çerçevelerine ve Dokunmatik Kimliğe sahip olmayan fiziksel ana düğmeye çok benziyor

Bu iPod Touch modelleri ile fark kaputun altında bulunur. Apple'ın yeni A10 Fusion çipini elde ettiler, yani artık ARkit ve Group Facetime'ı destekleyecek kadar güçlüler. Ve bir iPod için bir ilk olan bir 258GB seçeneği var.

Ve yeni özelliklerin eksikliği bir hayal kırıklığı gibi gözükse de, en azından fiyat aynı kaldı. En ucuz 32GB model 199 $ 'dır ve 256GB sürüm için 399 dolara kadar çıkar.

CNET'te WWDC 2019'dan tüm son haberleri takip edin.
WWDC, 3-7 Haziran tarihleri ​​arasında San Jose, Kaliforniya'daki McEnery Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Açılış konuşması Pazartesi 10: 00’da başlayacak. Apple'ın web sitesinde veya CNET.com'da canlı olarak yayınlayabilirsiniz. CNET hepsi için yerinde olacak, böylece tüm duyurularımızda canlı blog veya canlı gösterimiz ile güncel kalabilirsiniz.