Verizon, yepyeni ağında inanılmaz 5G hızları talep ediyor. Benim için olan bu değildi.

 

Perşembe günü sabah saat 10'da, soğuk bir çiseleyen yağmurdan yürüdüm, kahve umutsuzca elinde tuttu, bir nedenden dolayı: Garrett'in kaşar ve karamelli patlamış mısırı. Şaka yapıyorum. Chicago ve Minneapolis şehir merkezlerinde başlatıldıktan bir gün sonra Verizon'un yeni 5G ağını test etmek için Chicago'ya geldim. Moto Z3 ve 5G Moto Mod'unda altı saat boyunca kullandıktan sonra, yeni nesil veri ağları ortaya çıkmaya başladığında Verizon ve diğer taşıyıcıların karşılaştığı en büyük sorunların daha net anlaşılmasıyla uzaklaştı.

Verizon'un 5G'sini kullanmanın en çılgınca hayal gücümün ötesinde indirme hızlarıyla akıllara durgunluk veren bir deneyim olduğunu söylemek isterim. Size tüm müzik albümlerini indirdiğimi ve anında video izleyebilmeyi isterdim. Maalesef, uzun bir günün ardından dürüstçe söyleyebileceğim tek şey, kafa karıştırıcı bulduğum. Sinir bozucu. Kesinlikle delilik. Yeni ağ, veri hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek sihirli bir mermi değil. Büyüyen acılarla yüzleşiyor ve onunla birlikte büyümek zorunda kalacağız.

Bazen, Speedtest.net kıyaslama testi tarafından kaydedilen 5G hızları bize, Verizon'un vaat ettiği saniyede indirme hızındaki 600 artı megabiti getirdi. Diğer zamanlarda 200Mbps'ye yaklaşıyordu ve yine de başka zamanlarda, telefon 5G'ye düştü ancak 4G gibi davrandı. Perşembe günü Chicago şehir merkezinde deneyeceğim bir yükleme ve indirme testi taburu vardı, ancak en temel testleri yapmak için 5G'lik bir bağlantı kurmak çok zordu, bu planları pencereden atmak zorunda kaldım.

Verizon ve Motorola bu sorunların farkındalar. Her iki şirketten de PR temsilcileriyle saatler geçirdim ve gün boyunca onlarla yakın temasta bulundum. Her ikisi de start-up sorunlarını kabul ettiler ve mühendislerin sorunlu yerleri takip ettiklerini söylediler.

Bu iyi bir başlangıç ​​değildir ve bir şeyin iyi çalışmadığını gösterir - şebeke, telefon, Moto Mod eki veya bunların bir araya gelme şekli. Dünyanın ilk canlı 5G ağı olan bir ağın olması garip bir yer.

Verizon, 11 Nisan hedefinden daha önce 5G'yi açarak silahı atladı; taşıyıcının 5G'de hızlı ve agresif bir şekilde hareket etmesinin, ABD'deki en büyük ağını ilk kez harekete geçiren bir avantaj sağlayacağına olan inancını vurgulayan bir hareket. Yeni nesil kablosuz teknoloji olan 5G, veri bağlantılarını geciktirme ve telefon indirme hızlarını yavaşlatma tedavisi olarak yaygın bir şekilde savunulmaktadır.

 

a3t35tyrygs

5G, endüstride devrim yaratacak, mevcut 4G hızlarının 10'dan 100 katına kadar veri bağlantılarını artıracak ve trafiğin sorunsuz bir şekilde akmasını sağlamak için birbiriyle konuşan akıllı trafik ışıkları gibi yeni kullanımlara olanak sağlayacak şekilde konumlandırılmıştır.

Ben öyle görmedim. Ama adil olmak gerekirse, akıllara durgunluk veren hızlar beklemiyordum. 5G tuzaklar, tökezleyen bloklar ve pürüzlü kenarlara eğilimli yepyeni bir teknolojidir. Verizon, sınırlı kapsama alanları konusunda oldukça net ve 2019'un sonuna kadar 30 kentin 5G hızını kapsayacağına söz vermiştir. 5G ilk kez bir şehirde çevrimiçi olurken, ağ mühendisleri de hizmetlerini genişletecek demek ki, Chicago.

Ayrıca 5G hızlarının 4G'yi kolayca üstlenmesi beklenirken, taşıyıcılar 5G ağlarını zaman içinde oluştururken hız kazanıyor. Bütün gün Chicago'nun her yerinde, gerçek hayattaki 5G hızlarını test etmek için dikkatle yapılmış demolardan uzak olarak geçirdim. İşte olanlar: iyi, kötü ve ağırlaştırıcı.

Başlamadan önce 5G’de bir kelime
5G sadece bir şey değil. Birden fazla yaklaşım var. Alt 6. Milimetre dalga (mmWave). AT&T bile "sahte 5G" ile suçlandı (ve dava edildi). 5G'nin bu yeni dünyası ile yeni bir jargon kozmosu geliyor.

Örneğin, Verizon'un 5G ağı mmWave için ulusal olarak ortalama 1GHz bant genişliği getirmek için 28GHz ve 39GHz bantlarını kullanır. Bu sizin için fazla bir şey ifade etmiyorsa, 5G astarımızla buluşmak yardımcı olabilir.

5G Moto Mod ile Moto Z3 üzerine bir kelime
Ayrıca bu Moto Z3 hakkında bir dakika konuşmamız gerekiyor. Ayrı satılan 5G Moto Mod'un iç kısmını ve üst kısmını dışarıya sokan tıknaz bir dudağın gücüyle Verizon'un 5G ağını kanalize edebilen orta seviye bir cihazdır.

Mod, dört mmWave antenine ve doğru anteni donanıma yönlendiren sinyal veren kızılötesi sensörlere sahiptir. Diyelim ki elinizle üçünü engelliyorsunuz, dördüncü görev alacak

Moto Z3 şu anda 240 dolardan satılıyor (genellikle 480 dolardan); Moto Mod ayrıca 200 $ 'da (genellikle 350 $) şu anda satışta ve satın almak için hesabınızda Z3 bulundurmanız gerekiyor. Verizon 5G servisi normal plan için 10 dolar prim ödüyor, ancak ilk üç ayınız ücretsiz.