Microsoft cephesinden beklenen üzücü haber sonunda geldi. Yaşanılan gelişme ile birlikte efsanevi Windows 7‘ye ne zaman veda edeceğimiz ve ne zamana kadar yazılım desteği sunulacağı resmi olarak açıklandı. İşte detaylar!

Windows 7 için yolun sonu gözüktü!

Geçtiğimiz aylarda edindiğimiz bilgilere göre Microsoft, Windows 7 için yazılım desteğini aniden çekmeyecek. Toplamda 400 günlük plan dahilinde kullanıcılara yazılım desteğine devam edecek olan firma, Windows XP’de izlemiş olduğu stratejiyi Windows 7 için de uygulayacak.

Yaklaşık olarak 1.5 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarına karışacak olan efsanevi işletim sistemi, halen binlerce kullanıcı tarafından sevilerek kullanılmaya devam ediyor. Söz konusu bu durum hakkında kullanıcılarını Windows 10‘a geçmesi için sık sık uyaran Microsoft, böylece ilk somut adımı atarak efsanevi işletim sistemi emekliye ayırtmak için çalışmalarına başlamış durumda.

Bugün firma tarafından aktarılan bilgiler doğrultusunda, 14 Ocak 2020′den sonra söz konusu işletim sistemi artık güncelleme almayacak. İlk olarak 2009 yılında Windows Vista’nın yerine piyasaya sürülen işletim sistemi, 11 yaşında aramızdan ayrılacak.

Fakat şunu da göz önünde bulunduracak olursak, Microsoft Windows XP için 2014’ün Nisan ayına kadar desteği kesememişti. İzlenilen bu strateji üzerinde bir takım değişiklikler yapacak olan Microsoft, kullanıcılarına sunacağı güncellemelerin sıklığını her geçen ay daha da azaltacak.

Gelecek olan güncellemeler de yeni özelliklerin içermeyeceğini de özellikle vurgulayan Microsoft, böylece kullanıcıların Windows 10 işletim sistemine geçmeleri sağlanacak. Peki siz, Windows 7 hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…

Kaynak : https://shiftdelete.net/windows-7-icin-yolun-sonu-gozuktu